DF åbner for at lade flygtninge arbejde

HJEMSENDELSE: Hvis flygtninge, der er i arbejde, kan hjemsendes igen, er Dansk Folkeparti nu åbne over for at lade dem arbejde. 

Sebastian Risbøl JacobsenToke Gade Crone Kristiansen

Dansk Folkeparti er klar til at forhandle om at lade asylmodtagere arbejde, så længe det kan forenes med en aktiv hjemsendelsespolitik. 

Det sagde partiformand Kristian Thulesen Dahl til statsministeren, der stod for den sidste tale ved Folketingets åbningsdebat.

“Hvis vi når det her med, at man skal sendes hjem og rent faktisk bliver det, er vores engagement ikke, at man ikke må lave noget, mens man er her,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Dermed viste Dansk Folkeparti vilje til at løse det, som Lars Løkke Rasmussen (V) afsluttede åbningsdebatten med at kalde den gordiske knude: udfordringen med at forene synspunktet om midlertidig opholdstilladelse, og at asylmodtagere og flygtninge skal forsørge sig selv, mens de opholder sig i landet.

"Jeg er rigtig glad for det, og jeg synes, at det er en nyskabelse, at Dansk Folkeparti er åbne for at forhandle om at lade asylmodtagere arbejde, og at det ikke er en ideologisk afvisning, men bunder i en bekymring, om de kan sendes hjem igen," sagde Lars Løkke Rasmussen.

Bliver svært 
Den gordiske knude er imidlertid ikke lige til at hugge over.

Ifølge statsministeren er udfordringen både noget, der skal løses i forhold til dansk lovgivning, konventioner og administrativ praksis.

Her kan særligt det internationale regelsæt i form af konventioner blive noget, man skal prøve af. 

”Konventionerne skal respekteres, men man skal heller ikke bare stå ret over for den første fuldmægtiges skriv på det,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Det er dog ikke utænkeligt, at regeringen kan finde en måde at forene de to hensyn på. For Folketinget har tidligere haft held med at udfordre konventionerne, sagde Lars Løkke Rasmussen og refererede til den omstridte beslutning om at udskyde retten til familiesammenføring for mennesker på midlertidigt ophold i 2016.

"Der var det jo heller ikke sådan, at man bare kunne slå op i en bibel eller fysikrapport efter svaret. Det var med en procesrisiko - den tog vi, og sådan må det være," sagde statsministeren.

Forhandlingerne om at forene de hensyn skal ifølge Løkke tages allerede fra næste uge med sættemødet for finansloven. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Thulesen Dahl

Adm. direktør, Port of Aalborg, fhv. MF (DF og løsgænger)
cand.merc.jur. (Aalborg Uni. 1995)

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00