DF fik ikke Lomborgs ulandsprojekt på finansloven

AFVIST: Bjørn Lomborg er ikke blevet bevilget midler til at effektivisere dansk udviklingsbistand, oplyser Udenrigsministeriet. DF arbejder videre med at finde støtte til projektet.

Dansk Folkeparti havde ikke held til at sikre Bjørn Lomborg 14 millioner på finansloven for 2019 til at effektivisere dansk udviklingsbistand. 

Det oplyser Udenrigsministeriet til Altinget.

Alligevel er Dansk Folkepartis udviklingsordfører, Claus Kvist Hansen, ikke klar til at kaste håndklædet i ringen.

"Jeg stopper ikke med at kæmpe for det her projekt. Det er så vigtigt, at det ikke er afhængigt af, om det lige får en bevilling på finansloven," siger han.

Lomborg står i spidsen for Copenhagen Consensus Center, som har lavet beregninger, der viser, at man kan gøre dansk udviklingsbistand op til fire gange mere effektiv, end den er i dag.

Han vil igangsætte pilotprojekter i otte lande syd for Sahara. Metoden er baseret på såkaldte cost-benefit-analyser, og formålet er at udvikle et værktøj, der sikrer, at udviklingsbistanden kanaliseres over i de projekter, der har størst effekt.

Læs om topforskers dom af Lomborg-projektet og få mere baggrund på Altinget: udvikling

Forrige artikel Dagens overblik: Støjberg melder afbud til slutmøde om omdiskuteret FN-migrantpagt Dagens overblik: Støjberg melder afbud til slutmøde om omdiskuteret FN-migrantpagt Næste artikel DF nægter at forhandle folkeskole i Finansministeriet DF nægter at forhandle folkeskole i Finansministeriet
Myndigheder overvejer massetest af danskerne 

Myndigheder overvejer massetest af danskerne 

TEST: Regeringen og myndighederne overvejer en langt bredere testning af befolkningen – også testning af borgere, der ikke føler sig syge. En testning, der både skal skabe mere tryghed, men også sikre en hurtigere genoplukning af samfundet.