DF: Ghetto-regning skal ikke bare sendes videre til lejerne

DEBAT: Regeringens ghettoudspil fejler, når det kommer til finansiering. Dansk Folkeparti støtter ikke op om, at almindelige lejere betaler regningen, skriver Hans Kristian Skibby, erhvervsordfører for Dansk Folkeparti. 

Placeholder image
Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
GDPRDeleted
Vis mereIcon / Direction / Dropdown
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Hans Kristian Skibby (DF)
Erhvervspolitisk ordfører

Hvis det står til regeringen, skal Landsbyggefonden finansiere store dele af regeringens ghettoudspil. En udmelding, der bekymrer nærmest alle boligforeninger og faktisk også bekymrer Dansk Folkeparti.

Vi ser bestemt mange gode takter i regeringens udspil, men personligt har jeg svært ved at se rimeligheden i, at beboerne i landets almene boliger skal betale prisen for regeringens ghetto-opgør.

Det virker umiddelbart som en lidt letkøbt løsning at sende så stor en del af regningen for ghettoplanen videre til de mange lejere, der i årevis har betalt ind til Landsbyggefonden.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til debat@altinget.dk

Derfor er DF også ganske skeptisk, når det gælder den finansielle del af regeringens ghettoudspil, og hvis vi på nogen måde skal bakke op om udspillets økonomi, skal vi som minimum have en garanti for, at landets mange ældre og svage borgere også fremadrettet får adgang til gode og billige almennyttige boliger.

En sådan garanti er imidlertid svær at forestille sig på nuværende tidspunkt!

På trods af mange positive ting i ghettoplanen, herunder øgede muligheder for at opsige lejemål, hvor der bor kriminelle beboere, fejler planen fuldstændigt, når det gælder finansieringen.

Hans Kristian Skibby (DF), Erhvervsordfører

Finansering af ghettoplan fejler stort
På trods af mange positive ting i ghettoplanen, herunder øgede muligheder for at opsige lejemål, hvor der bor kriminelle beboere, fejler planen fuldstændigt, når det gælder finansieringen.

Regeringen vil tage 12 milliarder kroner ud af Landsbyggefonden, som er en fond, der udelukkende består af de almene beboeres betalinger.

Pengene bliver indbetalt af lejerne, når deres boligafdelings realkreditlån udløber, og de er øremærkede til renoveringer af alle almene bebyggelser i Danmark.

Og nu vil regeringen nærmest beslaglægge lejernes sammensparede penge. Men var det de almene beboere, der pressede montagecirkulæret ned over boligforeninger?

Var det de almene beboere, der via inflation og skattebegunstigelse gjorde det attraktivt at købe eget parcelhus?

Var det de almene beboere, der vedtog de liberale love, der tillod indvandringen i Danmark?

Hvorfor er det så de almene beboere, der alene skal betale prisen for et opgør med de såkaldte ghettoer i Danmark

Regeringen har klart fremlagt en dybt urimelig finansieringsdel, som vi i Dansk Folkeparti ikke vil støtte.

Omtalte personer

Hans Kristian Skibby

MF (løsgænger)
shippingmand (DFDS 1992)

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser