DF om Løkkes plan: Dårlig idé

REAKTIONER: Dansk Folkeparti er ikke med på regeringens plan om at tage imod 1000 ekstra flygtninge. Oppositionen opfordrer Lars Løkke til at gå længere.

Martin Henriksen (DF) ser ikke med milde øjne på regeringens forslag om at tage imod 1000 ekstra flygtninge.
Martin Henriksen (DF) ser ikke med milde øjne på regeringens forslag om at tage imod 1000 ekstra flygtninge.Foto: Nils Meilvang/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Regeringen ønsker, at Danmark frivilligt skal tage imod 1000 flygtninge, hvis EU-landene bliver enige om at fordele en stor mængde mennesker på flugt.

Men det bliver ikke med Dansk Folkepartis gode vilje. Det gjorde udlændingeordfører Martin Henriksen klart over for statsministeren på et møde torsdag morgen.

”Vi har sagt på mødet, at vi synes, det er en dårlig idé. Der ligger i det, at de kommer til Danmark og skal integreres. Kommunerne er i forvejen pressede,” siger Martin Henriksen til TV 2 News.

I går var hans partiformand, Kristian Thulesen Dahl, ellers ude med en udmelding om, at partiet var klar til at lade flere flygtninge komme til Danmark. Men kernen i forslaget er, at de ikke skal integreres og kunne opholde sig her midlertidigt.

Hvis man overhovedet skal bevæge sig ud i det her, skal man sige, at de ikke skal integreres i Danmark.

Martin Henriksen (DF)
Udlændingeordfører

Det holder Martin Henriksen i dag fast i.

”Hvis man overhovedet skal bevæge sig ud i det her, skal man sige, at de ikke skal integreres i Danmark. Midlertidigt skal de være her, og så skal de hjem igen. Det er desværre ikke det, regeringen lægger op til,” lyder det fra DF-ordføreren.

SF: Det er en kovending
Reaktionen fra oppositionen er lige modsat.

”1000 er naturligvis bedre end et rundt nul, som er det, Støjberg ellers har annonceret. Men det virker umiddelbart som et meget lille tal,” siger Johanne Schmidt Nielsen (EL) i en skriftlig kommentar.

Konservative roser regeringen for initiativet og er ikke afvisende for at tage imod flere flygtninge.

”Skal vi overveje at tage flere flygtninge, end dem vi allerede har taget, mener jeg det bør være fra flygtningelejre i nærområdet,” siger Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, på Facebook.

Pia Olsen Dyhr kalder på Twitter regeringens udmelding for en kovending. Hun skriver dog videre, at hun mener, det er en klog beslutning.

Penge til nærområderne
Regeringen præsenterede også et dansk bidrag på 750 millioner kroner til den fælles flygtningeindsats. Radikale Venstres formand kalder det en god start.

”Vi er bestemt ikke i mål. Hverken med fælles EU-løsning inklusiv permanent fordeling af EUs flygtninge. Og ej heller med varig sikring af dansk bistand til verdens brændpunkter. Men vi tog et vigtigt skridt i morges. Presset virker. Nu holder vi fast!” siger Morten Østergaard på Facebook.

Også Dansk Folkeparti har rosende ord til regeringen for løftet.

”Hjælpen til nærområderne er fornuftig. Vi skal selvfølgelig se det præcise aktstykke i Finansudvalget, før vi kan sige endeligt ja til det,” siger Martin Henriksen til TV 2 News.

Lars Løkke Rasmussen er torsdag i Bruxelles, hvor han vil fortælle om Danmarks hensigter til formændene for EU-Kommissionen og Det Europæiske Råd. Han skal også mødes med Danmarks EU-Kommissær, Margrethe Vestager.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00