Debat

DF: Smykkelov handler om anstændighed

DEBAT: Det er kun rimeligt, at flygtninge skal betale for deres ophold i Danmark. Uden smykkeloven går anstændigheden tabt over for danskere på kontanthjælp eller uden tag over hovedet, skriver Jørn Dohrmann (DF).

Uden smykkeloven går anstændigheden tabt over for danskere på kontakthjælp eller uden tag over hovedet, skriver Jørn Dohrmann (DF).
Uden smykkeloven går anstændigheden tabt over for danskere på kontakthjælp eller uden tag over hovedet, skriver Jørn Dohrmann (DF).Foto: Ft.dk
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Jørn Dohrmann (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet 

Skal flygtninge have bedre forhold end danske kontanthjælpsmodtagere? Skal flygtninge favoriseres i forhold til pensionister, der har arbejdet og betalt skat hele deres liv?

Man tror efterhånden ikke længere sine egne øjne og ører, når man følger debatten om den omstridte danske ”smykkelov”. Her ønsker man fra dansk side at gøre det klart, at flygtninge naturligvis skal betale for deres ophold, hvis de ellers har mulighed for det.

Hvis de har kontanter eller andre værdigenstande, skal de indgå i beregningerne. Er det ikke rimeligt? Er det ikke retfærdigt?

Fakta
Deltag i debatten!
Send dit indlæg til [email protected] 

Fra tid til anden hører vi om flygtninge, som skaber utryghed i nattelivet. Diskoteker i Sønderjylland har derfor indført en regel om, at man skal kunne forstå dansk, tysk eller engelsk for at få adgang til værtshuse eller diskoteker – af sikkerhedsårsager.

Men den virkelige grund er naturligvis, at visse udlændinge ikke er i stand til at lade de danske piger være i fred. Men hvordan får flygtninge overhovedet råd til at gå på diskotek? Det rækker lommepengene da vist ikke til.

SF, S og Det Radikale Venstre ville stå sig godt ved at indrømme, at de tabte folketingsvalget i juni. Og så i det mindste ”lade som om”, at de er loyale over for Danmark og den danske befolkning.

Jørn Dohrmann (DF)
Medlem af Europa-Parlamentet

Regeringen stod skoleret i Parlamentet
I mandags stod den danske regering skoleret i Europa-Parlamentets Borgerrettighedsudvalg (LIBE). Det gjorde de blandt andet, fordi danske medlemmer af Europa-Parlamentet som for eksempel Margrete Auken (SF) har ønsket det. Men ved de da ikke, at tyskerne gør det samme? I de tyske delstater Baden Württemberg og Bayern skal flygtninge værsgo aflevere værdier, som overstiger et beløb på 350 euro – og det gælder også ”familiesmykker”, som en repræsentant fra den tyske regering formulerede det.

Pointen er, at flygtninge ikke skal have bedre forhold end modtagerne af den tyske socialhjælp ”Hartz 4”. Der skal gælde samme regler.

Men modstandere af den danske regering taler op og ned ad stolper om ”koncentrationslejre” og drager sammenligninger med både fascisme og nazisme. Ja, de råber så højt, at resten af verden ikke kan undgå at høre det. Selv ”Washington Post” i USA lod sig forarge. Men det skyldes jo, at USA ikke kan sammenlignes med velfærdssamfund som de europæiske. I USA ville man naturligvis ikke tage værdier for flygtninge – for dem skal de bruge til at opbygge en tilværelse i et samfund uden den omfattende offentlige forsørgelse, som vi har i Vesteuropa.

Jeg kan ikke lade være med at tænke på Muhammedkrisen. Også dengang havde regeringens modstandere og andre travlt med at tale grimt om Danmark og sværte det danske omdømme i udlandet til. Ja, nogle af dem frydede sig ligefrem over, at danske virksomheder i muslimske lande blev mødt med boykot. Dengang var det ganske vist Islamisk Trossamfund, der førte an med en direkte løgnagtig kampagne.

I dag er det regeringens modstandere i Europa-Parlamentet, der hyler op. Men der er ikke noget at komme efter. Både Tyskland og Schweiz har ”smykkelove”.

Moral og anstændighed
At flygtninge betaler for deres ophold, hvis de kan, er kun ret og rimeligt. Ja, faktisk handler det om moral og anstændighed over for de mange danskere, som må realisere alle deres værdier, hvis de eksempelvis er så uheldige at havne på kontanthjælp. Det handler også om moral og anstændighed over for danskere, der ikke har tag over hovedet, men står på akutboligventelister rundt omkring i kommunerne.

Jeg håber, at modstanderne af en anstændig og fair udlændinge- og asylpolitik ender med at få en lang næse. Så kan de måske lære, at det ikke betaler sig at bruge EU som en ”kølle” mod deres modstandere i Danmark.

SF, S og Det Radikale Venstre ville i stedet stå sig godt ved at indrømme, at de tabte folketingsvalget i juni. Og så i det mindste ”lade som om”, at de er loyale over for Danmark og den danske befolkning, hvis interesser de er sat til at varetage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jørn Dohrmann

Fhv. MF og MEP for DF, nu aktiv i Moderaterne
Automatikmekaniker (1988)

0:000:00