DF modsiger tidligere PET-chef: Terrorister finder altid en undskyldning

YTRINGSFRIHED: Det er helt på månen, at tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsen kritiserer Inger Støjbergs Facebook-opslag, siger DFs retsordfører: "Støjberg benytter sig af vores grundlovssikrede frihedsrettigheder. Det er kun godt". 

Foto: /ritzau/René Schütze
Daniel Bue Lauritzen

"Var det ikke bedre, at han kritiserede islamisterne? Hans kritik er totalt forfejlet og skændig." 

Sådan lyder reaktionen fra Dansk Folkepartis retsordfører Peter Kofod Poulsen, efter at han har læst tidligere PET-chef Hans Jørgen Bonnichsens kritik af Inger Støjbergs Facebook-opslag med Muhammed på iPaden. 

Bonnichsen, som Peter Kofod kalder for en "meget, meget forhenværende ekspert i politiforhold", udtalte onsdag til Altinget, at Støjberg "sætter andres sikkerhed på spil, mens hun selv sidder i et elfenbenstårn bevogtet af PET."

Helt på månen
Men den kritik er urimelig, mener DF-ordføreren:

"Det, Bonnichsen siger, er ekstremt kritisabelt og helt på månen. Vi taler om en politiker, der hele døgnet og året rundt bliver beskyttet af PET, fordi der er vanvittige islamister, der vil slå hende ihjel. Og så går han ud og kritiserer hende," siger han og fortsætter:

"Støjberg benytter sig af vores grundlovssikrede frihedsrettigheder. Det er kun godt, og det burde flere mennesker gøre. Generationerne før os har kæmpet sig til de rettigheder, og det skal vi ikke lade sive ned i kloakken, fordi der er nogle islamister, der ikke vil acceptere vilkårene i Danmark."

Finder altid en undskyldning
Støjbergs Facebook-opslag har skabt røre i næsten hele mediebilledet, og også flere internationale medier har skrevet om, hvordan den danske integrationsminister har den kontroversielle Muhammedtegning som baggrund på sin iPad. 

Men den store opmærksomhed, der ifølge Bonnichsen kan gøre livet lettere for radikale muslimer, der ønsker at mobilisere terrorhandlinger, er ingen undskyldning for at kritisere Inger Støjbergs opslag, mener Peter Kofod:

"Man er galt afmarcheret, hvis man som meget forhenværende ekspert i politiforhold har en holdning til det." 

"Prøv lige og hør. Terrorister vil altid finde en undskyldning for at dræbe og skade livsstile, som de ikke kan lide. Lad mig spørge: Hvad har svenskerne gjort islamisterne? Mig bekendt har de ikke trykt Muhammed-tegninger eller ført en aktivistisk udenrigspolitik. Terroristerne vil altid finde en undskyldning. Det er i vores tilfælde tegningerne. Men det er ikke tegninger, der slår ihjel. Det er syge mennesker," siger han.

Bonnichsen: Han ved intet om mig
Selv mener Hans Jørgen Bonnichsen imidlertid ikke, at hans kritik af Støjberg er fejlplaceret. 

I stedet mener han, at Peter Kofod Poulsen overser pointerne i hans udtalelser:

"Han læser mine udtalelser på samme måde som islamisterne læser koranen. Han læser mine ord ind i en helt forkert kontekst. Jeg udtaler mig netop ikke om islamisterne, men om Støjbergs opslag alene," siger han og fortsætter

"Han ved intet om mig, mine indsigter, mit arbejde i PET eller den måde, jeg var med til at håndtere de sikkerhedspolitiske udfordringer i 2006."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Hans Jørgen Bonnichsen

Forfatter, kommentator, fhv. PET-chef
BA i litteraturvidenskab og kunsthistorie (Københavns Uni. 1998), politilederkursus (FBI-National Academy, Virginia, USA 1993)

Peter Kofod

MF (DF)
lærer (UC Syddanmark 2015)









0:000:00