DF vil have ministerposter efter næste valg

REGERINGSKLAR: Dansk Folkeparti meddeler nu, at partiet er klar til at gå i regering efter næste valg, hvis der er borgerligt flertal, og partiet kan fastholde den nuværende opbakning.

Er der blåt flertal efter et kommende valg, så er Dansk Folkeparti klar til at gå i regering. I hvert fald hvis partiet kan fastholde den samme opbakning, som det fik ved sidste folketingsvalg.

Det skriver Politiken lørdag.

Dermed melder Dansk Folkeparti sig for alvor klar til at tage regeringsansvar – noget, som partiet det seneste år er blevet kritiseret for ikke at ville tage.

”Hvis vi ved et kommende valg har en opbakning på det niveau, som vi har nu, altså rundt regnet hver femte dansker, og vi punkt 2 indgår i en flertalskonstellation på Christiansborg, ligesom vi gjorde efter sidste valg, så vil man se, at så ender Dansk Folkeparti også med at sidde i regering,” siger Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl

Kristian Thulesen ser en VO-regering som det mest oplagte, og han ser ikke nogen problemer i, at Lars Løkke Rasmussen fortsætter som statsminister.

I dagene efter folketingsvalget for et år siden forhandlede Lars Løkke Rasmussen med de blå partier om et regeringsgrundlag. Særligt fokus var der på Dansk Folkeparti, som har flere mandater end Venstre. Dansk Folkeparti endte dog med at afvise regeringsdeltagelse – en beslutning, han gennem det seneste år har forklaret med, at partiets indflydelse er større i rollen som støtteparti end i en regering.

Til Politiken uddyber Kristian Thulesen Dahl begrundelsen med, at Løkke under regeringsforhandlingerne ikke lagde op til det ligeværdige samarbejde mellem Venstre og Dansk Folkeparti, som partiernes mandattal tilsiger. Ifølge ham virkede det, som om at DF-fremgangen fra 12,3 til 21,1 procent af stemmerne ikke var gået op for Løkke.

Kristian Thulesen Dahl holder lørdag holder sin store tale på Folkemødet på Bornholm.

Forrige artikel Det sker på Folkemødet lørdag Det sker på Folkemødet lørdag Næste artikel Her er regeringens nye udviklingsstrategi Her er regeringens nye udviklingsstrategi