DF'er tiltalt for at lække fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein

TILTALE: Den københavnske kommunalpolitiker Finn Rudaizky (DF) er blevet tiltalt for at videregive fortrolige oplysninger til journalister.

Statsadvokaten i København har rejst tiltale mod Finn Rudaizky, der er medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Dansk Folkeparti, for at lække fortrolige oplysninger.

Det bekræfter hans forsvarer Henrik Stagetorn over for Altinget. 

Finn Rudaizky er tiltalt for at have lækket fortrolige oplysninger om Omar el-Hussein og hans familie. Omar el-Hussein dræbte i februar 2015 to mennesker ved angrebene mod Krudttønden og synagogen i Krystalgade.

Ifølge Berlingske har Finn Rudaizky fået de fortrolige oplysninger om attentatmanden og hans familie i kraft af sin position i Københavns borgerrepræsentation, hvorefter han har givet dem videre til to journalister fra BT og Berlingske. De personfølsomme oplysninger blev videregivet i artikler bragt i marts 2015, og anklagemyndigheden går nu efter fængselsstraf til kommunalpolitikeren.

Også de to journalister er sigtet for medvirken til lækket.

Henrik Stagetorn fortæller, at Finn Rudaizky nægter sig skyldig.

"Han nægter sig skyldig, og det er det, jeg kan oplyse nu," siger Henrik Stagetorn til Altinget. 

74-årige Finn Rudaizky har siddet i Københavns borgerrepræsentation siden 1994. Han startede med at blive valgt for Socialdemokratiet, men han blev i 2005 løsgænger, inden han i 2008 skiftede til Dansk Folkeparti. 

Ifølge forsvarsadvokat Henrik Stagetorn begynder sagen 18. januar, og der er afsat fire retsmøder.

Forrige artikel Transportministeren vil ændre parkeringsregler Transportministeren vil ændre parkeringsregler Næste artikel HK: Ligesom læger og jordemødre kan vi heller ikke løbe hurtigere HK: Ligesom læger og jordemødre kan vi heller ikke løbe hurtigere