Elbæk: Vi ønsker at fastholde den frie politiske position

TV: Alternativet holdt tirsdag pressemøde som led i afslutningen på partiets sommergruppemøde.

"Alternativet står selvfølgelig i en ret speciel rolle, fordi vi hverken pegede på Mette Frederiksen eller Lars Løkke før valget, og det gør vi heller ikke efter valget." sagde Uffe Elbæk (Å), som introduktion til dagens pressemøde og fortsatte.

"Men samtidig ønsker vi at indgå i et meget forpligtende samarbejde med den nye regering. Og jeg vil gerne sige, at de er kommet ret godt fra start. Så tillykke med det, Mette Frederiksen." 

På pressemødet fremlagde Alternativet sine idéer og ønsker til efteråret, og ikke overraskende handlede størstedelen af det om partiets ambitioner på klimaområdet. På spørgsmålet om, hvordan partiet ønskede at opnå politiske flertal til deres idéer, svarede Uffe Elbæk: 

"Lige nu kan regeringen danne flertal uden om os. Det er, derfor jeg siger, at hvis vi skal komme igennem med vores budskab og vores idéer, så skal det være idéens kraft. Det skal være det gode argument. Vi skal vise, at det er pragmatisk muligt inden for de rammer, vi kender i dag." 


Se hele pressemødet her. 

Forrige artikel Regeringen opjusterer det økonomiske råderum med fem milliarder kroner Regeringen opjusterer det økonomiske råderum med fem milliarder kroner Næste artikel Midtjysk V-bagland melder klart ud: Løkke og Kristian Jensen skal gå af Midtjysk V-bagland melder klart ud: Løkke og Kristian Jensen skal gå af