Se pressemødet: Regeringen vil halvere Rigspolitiet og oprette flere nærpolitistationer

UDSPIL: Regeringen vil have 20 nærpolitistationer, skære markant ned på Rigspolitiet og oprette en ny enhed til efterforskning af komplicerede sager. Se pressemødet, hvor justitsministeren præsenterer regeringens udspil til ny politiaftale, her.

Andreas Wind

”Centraliseringen af politiet er gået for vidt”.

Sådan lød en af pointerne fra justitsminister Nick Hækkerup (S), inden han mandag på et pressemøde kunne præsentere regeringens udspil til de kommende forhandlinger om en ny flerårig aftale for politiet og anklagemyndigheden.

Regeringen lægger op til det, den kalder en ’nærhedsreform’, fordi ønsket er at flytte ressourcer fra Rigspolitiet og ud i lokalområderne igen.

Derfor foreslår regeringen at oprette nye nærpolitistationer eller udvide åbningstiden i de eksisterende, så man i alt kommer op på 20 nærpolitistationer med en åbningstid på mindst 15 timer om ugen.

Det, at kunne møde en betjent, har en selvstændig værdi.

Nick Hækkerup (S)
Justitsminister

Hvilken forskel gør det for borgerne?
Det skal ifølge justitsministeren være lokale, fysiske bygninger, og altså ikke en udvidelse af de eksisterende mobile enheder. Stationerne skal hver have tilknyttet fem betjente.

Pressen spurgte ind til, hvilken forskel stationerne kan gøre for borgerne, når de har åbent gennemsnitlig tre timer på hverdage.

”Det, at kunne møde en betjent, har en selvstændig værdi,” sagde ministeren og betonede, at betjentene også skal have tid til at komme ud i lokalområdet og tale med borgerne der.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nick Hækkerup

Direktør, Bryggeriforeningen
cand.jur. (Københavns Uni. 1994), ph.d. i EU og folkeret (Københavns Uni. 1998)

0:000:00