Direktør har sagt op i stor ngo: "Jeg er uenig med min generalsekretær"

EXIT: Direktør for public engagement har forladt Oxfam IBIS på grund af uenigheder med organisationens generalsekretær.

Oxfam IBIS har i Per Bjerres tid som engagementsdirektør kørt en række kampagner mod Danske Bank oven på hvidvaskskandalen.
Oxfam IBIS har i Per Bjerres tid som engagementsdirektør kørt en række kampagner mod Danske Bank oven på hvidvaskskandalen.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Den 60-årige direktør for public engagement, Per Bjerre, har forladt Oxfam IBIS efter mindre end tre år i organisationen.

Det bekræfter han over for Altinget.

"Jeg har sagt op, fordi jeg er uenig med min generalsekretær om nogle meget væsentlige ting," siger han.

Kan du uddybe, hvad uenigheden handler om?

Per Bjerre er stoppet efter en række uenigheder omkring nogle af vores prioriteringer og udviklingen af de fokusområder, vi har haft.

Kristian Weise
Generalsekretær, Oxfam IBIS

"Nej, det tænker jeg indtil videre, vi skal tage internt," siger Per Bjerre.

Oxfam IBIS' generalsekretær, Kristian Weise, bekræfter, at Per Bjerre har forladt organisationen.

“Jeg vil gerne understrege, at vi normalt ikke udtaler os om personalesager, men vi vil også gerne forsøge at svare på jeres spørgsmål så godt som muligt. Og det er rigtig nok, at Per Bjerre er stoppet efter en række uenigheder omkring nogle af vores prioriteringer og udviklingen af de fokusområder, vi har haft,” siger han og fortsætter:

"Det betyder, at vi har sagt farvel til en dygtig kollega, som har gjort rigtig meget i den tid, han har været hos os - men hvor der også har været uenigheder om, hvad vi skulle prioritere." 

Hvilke prioriteringer har I været uenige om? 

"Det kan jeg ikke gå i detaljer med. Det er internt arbejde. Men han har jo været ansvarlig for vores presse, kommunikation, kampagne, medlemsservice og medlemshvervning."

Og det er inden for det felt, I har haft nogle uenigheder? 

“Ja,” siger Kristian Weise. 

Per Bjerre nikker delvist til Kristian Weises udlægning.

"Det er rigtigt, at vi har været uenige om vores prioriteringer inden for de felter, han nævner. Men der har også været nogle andre ting, som jeg finder problematiske."

Hvilke andre ting?

"Det vil jeg ikke kommentere på," siger Per Bjerre.

Læs også

Kritiserede general i afskedsmail
I forbindelse med sin afsked valgte den nu tidligere engagementsdirektør at sende en mail til medarbejderne på Oxfam IBIS sekretariat, hvor han ventilerede sin utilfredshed med generalsekretæren.

"Det var hans måde at gøre det på, men det ville jeg nok ikke selv have gjort. Og jeg havde heller ikke forventet det," siger Kristian Weise.

Omvendt mener Per Bjerre ikke, at der er noget odiøst i afskedsmailen.

"Jeg synes, at jeg skyldte mine kollegaer at fortælle, hvorfor jeg rejste i stedet for at pakke det ind i noget pænt. Jeg kan bedst lide at sige tingene, som de er. Det kommer man længst med, er min erfaring," siger han.

Hvad stod der i mailen?

"Det har jeg ikke lyst til at kommentere på. For der er stor forskel på at dele noget i organisationen og så med al respekt at dele noget med dig. Nogle ting egner sig bedst til at blive håndteret internt, og det har jeg nu givet organisationen mulighed for," siger Per Bjerre.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Kristian Weise

Underdirektør, Trygfonden
BA i økonomi og filosofi (CBS 2002), kandidat i politisk sociologi (LSE 2004)

Per Bjerre

Fhv. direktør for Public Engagement, Oxfam Ibis
Journalist, Danmarks Journalisthøjskole

0:000:00