Dødsfald: Fhv. informationschef og VU-formand Troels Brøndsted (64)

DØDSFALD: Tidligere informationschef Troels Brøndsted er død, 64 år gammel. Han døde fredfyldt i morges ved daggry, omgivet af sine nærmeste.

Tidligere informationschef Troels Møllerhøj Brøndsted er efter lang tids kræftsygdom død i hjemmet på Amager, 64 år gammel. Det oplyser familie og venner til Altinget.

Troels Brøndsted blev født i Viborg 15. januar 1954 som søn af tidligere folketingsmedlem for Venstre Povl Brøndsted.

Troels Brøndsted var i halvfjerdserne først næstformand og senere formand for Venstres Ungdom 1978-80. Han valgte efter uddannelsen som sprogofficer at gå journalistikkens vej.

Efter sin eksamen fra Danmarks Journalisthøjskole var han blandt andet journalist på Kristeligt Dagblad, Berlingske Tidende og Jyllands-Posten, inden han i 1989 var med på det hold, der etablerede Nyhederne på TV 2/Danmark.

I 1991 blev Troels Brøndsted informationschef for det daværende Statsanstalten for Livsforsikring og fulgte gennem en række fusioner med over i Baltica. Fra 1997 til 2000 var han informationschef hos Realkredit Danmark, og fra 2004 til 2007 var han kommunikationschef i DR, hvorefter han blev seniorkommunikationsrådgiver i Prospect Kommunikation og Rådgivning.

I 2011-13 var han tilbage i rollen som kommunikationschef - nu i Skatteministeriet - hvorefter han i et par år var chefkonsulent, indtil sygdommen satte en endelig stopper for hans professionelle virke.

Troels Brøndsted var journalist af den klassiske skole, og for ham var fakta og perspektivet i en sag altid vigtigere end sensation og store overskrifter.

Gennem hele livet bevarede den nærværende, venlige og stilfærdigt indtrængende Brøndsted Jr. en levende interesse for politik og samfundslivet.

Han er en af de få VU-formænd, der ikke gjorde politisk karriere for at komme i Folketinget. Troels Brøndsted var med tiden ikke enig med Venstre på flere politiske ledder, men han tog aldrig afstand fra sit og faderens gamle parti. Dertil var hans sympati for folkestyret for stor.

Troels Brøndsted efterlader sig hustruen Charlotte Selmer Brøndsted og deres fælles datter Helene.

 

Bisættelse: Tirsdag 27. marts kl. 11 fra Christians Kirke, Christianshavn (ved sognepræst Flemming Pless)

Forrige artikel Kommune garanterer: Sparede penge fra lockout går til institutionerne Kommune garanterer: Sparede penge fra lockout går til institutionerne Næste artikel EU vil beskatte giganter som Facebook for milliarder EU vil beskatte giganter som Facebook for milliarder