Om  
Henrik Nordbrandt

Dødsfald: Forfatter Henrik Nordbrandt (77)

Forfatter Henrik Nordbrandt er død i en alder af 77 år. Han udgav over 30 digtsamlinger, bøger og essays, og modtog næsten samtlige priser inden for dansk litteratur. 

Henrik Nordbrandt udgav over 20 digtsamlinger fra 1966 til 2021.
Henrik Nordbrandt udgav over 20 digtsamlinger fra 1966 til 2021.Foto: Erik Refner/Ritzau Scanpix
Simon Solkær Lassen

Forfatter Henrik Nordbrandt døde tirsdag morgen efter kort tids sygdom. Han blev 77 år gammel. 

Det oplyser hans familie til Gyldendal. 

Henrik Nordbrandt debuterede i 1966 med digtsamlingen ´Digte'.

Han flyttede kort efter, han udgav 'Digte', til udlandet, og han skulle aldrig rigtigt have følt sig hjemme i Danmark. 

"Jeg har altid følt mig hjemløs. Men det er rarere at føle sig hjemløs der, hvor man ikke har sit hjem, så er der en vis logik i det. Det er ikke rart, når man sidder midt i al sit bras, og de taler samme sprog ude på gaden," har Henrik Nordbrandt sagt til Berlingske i 1992 ifølge dr.dk. 

Henrik Nordbrandt boede derfor en stor del af sit liv i Tyrkiet, Spanien og Grækenland, hvor de fleste af hans udgivelser også er skrevet fra. 

Fra hans debut i 1966 og til hans sidste digtsamling blev udgivet i 2021 nåede han at udgive over 30 digtsamlinger, børnebøger, kogebøger og essays, mens han undervejs modtog nogle af de største priser inden for dansk litteratur. 

I 1995 fik han De Gyldne Laurbær for digtsamlingen 'Ormene ved himlens port', og i 2000 blev han tildelt Nordisk Råds Litteraturpris for digtsamlingen 'Drømmebroer'. Han modtog Statens Kunstfond livsvarige ydelse fra 1980. 

Henrik Nordbrandt var mest kendt for sit digt 'Året har 16 måneder', hvor han skriver alle månederne en gang på fire linjer - bortset fra november som bliver nævnt en gang i starten og fire i slutningen. 

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Nordbrandt

Forfatter og digter

0:000:00