Dom = eksklusion

VOLD: Hvis John Thostrup, der er byrådsmedlem for DF i Sorø, kendes skyldig i grov vold, er han automatisk ekskluderet fra partiet.
Det hele handler om en nabostrid.

John Thostrup klagede i foråret til kommunen, fordi hans 56-årige nabo parkerede sin kassevogn på en gæsteparkeringsplads. Det fik omfangsrige konsekvenser.

Da klagen kom naboen for øre, gik han råbende ind til Thostrup, der kom naboen i møde med en køkkenkniv.

Det videre forløb er de to kamphaner ikke ligefrem enige om, men udfaldet blev en brækket næse til Thostrup og et stiksår i hånden til naboen.

Efter at politiets jurister har haft sagen til behandling, har de nu sendt et anklageskrift videre til retten. I den fremgår det, at Thostrup tiltales efter den "grove" voldsparagraf, paragraf 245 i straffeloven, mens naboen tiltales efter den "milde" voldsparagraf, paragraf 244. Det skriver sjællandkse.dk.

Skulle Thostrup blive dømt, er han med garanti færdig i Dansk Folkeparti.

"Vi tror som udgangspunkt på, at han har forsvaret sig i sit eget hjem. Men vi tager det særdeles alvorligt, især at der ligger anklage efter den strenge voldsparagraf," lyder det ifølge jp.dk fra Dansk Folkepartis pressechef Søren Søndergaard, der tilføjer:

"Hvis, og jeg understreger - hvis - han bliver dømt, så bliver han ekskluderet med det samme, og så vil det være op til Valgbarhedsnævnet, om han kan blive siddende i byrådet for sig selv eller i et andet parti."

Og Thostrup selv? Han er ikke i tvivl om sin egen uskyld.

"Jeg har ikke gjort noget, jeg ikke må. Det er løgn det hele," siger han ifølge sjællanske.dk.
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Søndergaard

Fhv. pressechef, Dansk Folkeparti
journalist (DJH 1987)

0:000:00