Om  
Helle Barth
Eik Dahl Bidstrup

Dragør har fået ny borgmester

Helle Barth (V) er valgt som ny borgmester i Dragør Kommune, da nu forhenværende borgmester Eik Dahl Bidstrup (V) er trådt ud af kommunalbestyrelsen.

Fra 1. juni har Dragør fået en ny borgmester. Det er Helle Barth (V) der overtager borgmesterkæden fra Eik Dahl Bidstrup (V).

Det skriver Dragør Kommune i en pressemeddelelse.

Helle Barth overtager posten, da Eik Dahl Bidstrup træder ud af kommunalbestyrelsen for i stedet at blive formand for Krifa. Helle Barth sidder på posten til og med nytår, hvor en ny borgmester skal konstitueres ovenpå kommunalvalget.

"Jeg er både glad og stolt over at være valgt til borgmester i Dragør. Dragør er et moderne lokalsamfund – en skøn perle at bo og leve i. Udviklingen skal fortsætte. Og borgerne vil opleve, at jeg går seriøst og samtidig ydmygt til opgaven," siger Helle Barth i pressemeddelelsen.

Helle Barth blev første gang valgt til kommunalbestyrelsen i 2013. Beslutningen om den nye borgmester har været en del af en demokratisk proces med politiske forhandlinger og omkonstituering af de politiske poster i kommunalbestyrelsen og politiske udvalg. Helle Barth overtager nu den række af poster, hvor borgmesteren er født medlem. Samtidig udtræder hun af de udvalg, råd og nævn, som hun hidtidig har været udpeget til.

Med Eik Dahl Bidstrups udtræden af kommunalbestyrelsen bliver der samtidig plads til Venstres første stedfortræder Per Faldborg Olesen, der indtræder i kommunalbestyrelsen til og med nytår.

Omtalte personer

Helle Barth

Kommunalbestyrelsesmedlem (V), Dragør Kommune
Master i biblioteks- og informationsvidenskab (2011), BA i Medieproduktion og ledelse (DMJX 2006)

Eik Dahl Bidstrup

Formand, Krifa
M.A.Min. (Organisatorisk ledelse og teologi)

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion