Dukkepartiet får lov at indsamle underskrifter digitalt

KORT NYT: Som det første parti nogensinde i Danmark indsamler Dukkepartiet underskrifter digitalt.

Som noget nyt kan nye partier blive hjemme ved computeren og indsamle vælgererklæringer online - i stedet for fysisk at opsøge underskrivere.

Og det bliver Dukkepartiet, der som det første parti i Danmarkshistorien får glæde af at benytte sig af den nye digitalisering.

"Det er et stort skridt i den rigtige retning. Det er blevet lettere for alle danske borgere at udøve sin demokratiske ret, og det er en utvetydig styrkelse af demokratiet," skriver Dukkepartiet i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Processen er endnu ikke 100 procent digital, men vi nærmer os, og vi er stolte af at være det første parti, der kan gøre brug af denne nye mulighed."

De, som underskriver Dukkepartiets vælgererklæring online, vil bagefter med posten modtage et fysisk dokument fra Folkeregistret, som skal underskrives og sendes retur.

Det kræver i øjeblikket 20.260 underskrifter for et parti at blive opstillingsberettiget til Folketinget. Antallet svarer til 1/175 af samtlige gyldige stemmer, der var ved det seneste folketingsvalg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00