Efter flere måneders medvind: S går tilbage i nyt målingssnit

RISBJERGSNITTET: Efter måneder med rekordstor opbakning fra vælgerne under coronakrisen går Socialdemokratiet tilbage ifølge et nyt snit af målinger.

På tærsklen til efteråret er de seneste måneders medvind for Socialdemokratiet begyndt at stilne af.

Det viser et nyt kvalitetsvejet snit af målinger, som professor og valgforsker Kasper Møller Hansen har lavet for Altinget.

Efter flere måneder med rekordopbakning i målingerne, går Socialdemokratiet nu tilbage. Partiet står til at få 31,5 procent af stemmerne. Det er 2,5 procentpoint mindre, end partiet stod til før sommerferien i Altingets seneste snit af målinger.

Tilbagegangen er et udtryk for at opbakningen til statsminister Mette Frederiksen (S) og partifællerne er ved blive normaliseret. Det siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

”Mette Frederiksen dominerede fuldstændig mediedagsordenen i foråret, hvor hun viste politisk lederskab under coronakrisen. Det blev belønnet stort af vælgerne. Efter sommerferien har det haft et mere normalt politisk forløb, hvor det ikke kun er corona, der dominerer det hele,” siger han.

Se, hvordan resten af Folketingets partier klarer sig i den fulde artikel på Altinget Christiansborg.

Forrige artikel Minister overvejer omstridt integrationsrapports fremtid på hjemmeside Minister overvejer omstridt integrationsrapports fremtid på hjemmeside Næste artikel Marie Krarup genopstiller ikke ved næste folketingsvalg Marie Krarup genopstiller ikke ved næste folketingsvalg