Efter kampvalg: Mads Fuglede er ny V-kandidat i Ringkøbing-Skjern

FOLKETINGSKANDIDAT: Venstres folketingsmedlem Mads Fuglede skifter valgkreds, efter han mandag aften har vundet et kampvalg om at blive opstillet i Ringkøbing-Skjern.

Med et overbevisende flertal af stemmerne er Mads Fuglede blevet valgt som Venstres nye folketingskandidat i den vestjyske kommune Ringkøbing-Skjern.

Det oplyser Venstre i Ringkøbing-Skjern i en pressemeddelelse.

Mads Fuglede fik 228 ud af i alt 270 stemmer, og hans navn vil derfor være at finde på stemmesedlerne i Vestjyllands Storkreds ved næste folketingsvalg. Han forlader dermed også Gladsaxekredsen i Københavns Omegns Storkreds, hvor han blev valgt til Folketinget i juni 2019.

Han nøjes dog ikke med at skifte valgkreds. Det nye kandidatur betyder også, at han nu flytter fra København til Ringkøbing-Skjern:

”Jeg er meget ydmyg, men også beæret over, at I har givet mig et så klart mandat. Jeg glæder mig til at rykke herover med familien og knokle for kredsen, så I har en repræsentant i Folketinget fra dag ét,” udtaler Mads Fuglede ifølge pressemeddelelsen.

Eftertragtet valgkreds
Pladsen som folketingskandidat i Ringkøbing-Skjern er eftertragtet, og Mads Fuglede var oppe mod tre modkandidater - Preben Enevoldsen, Jacob Wagner Storgaard-Christensen og Anders G. Jacobsen – der dog ikke kunne hamle op med det siddende folketingsmedlems opbakning blandt de lokale medlemmer.

Det er med god grund, at håbefulde Venstrefolk har kigget mod den vestjyske kommunes ledige kandidatur. Den er nemlig hjemsted for en del kernevælgere, og i 2015 var det i netop Ringkøbingkredsen, at Venstre fik den procentvis største opbakning.

Dengang hed folketingskandidaten Esben Lunde Larsen (V). Ved folketingsvalget i 2019 havde han i mellemtiden forladt politik, og Venstre stillede med den nye kandidat Kenneth Mikkelsen. Det lykkedes dog ikke for den nye kandidat at fastholde den opbakning, som Esben Lunde havde nydt i Ringkøbing-Skjern, og sikre valg til Folketinget.

Flere opgør venter til næste folketingsvalg
Flere stemmer lader i stedet til at være gået til den lokale kandidat fra Kristendemokraterne, Kristian Andersen, som i 2019 var 191 stemmer fra at sikre sit parti plads i Folketinget. Den kommende valgkamp vil vise, om Mads Fuglede kan genvinde Venstres tabte terræn i kredsen og dermed udfordre Kristendemokraternes vej til Folketinget.

Foruden en lokal kamp mod Kristendemokraterne skal Mads Fuglede også op mod flere siddende folketingskandidater i kampen om Venstres mandater i Vestjylland.

Ifølge den seneste mandatprognose lavet af professor Kasper Møller Hansen for Altinget står Venstre til at miste et af sine mandater i Vestjylland. Det betyder, at Mads Fuglede skal kæmpe mod de øvrige fem folketingsmedlemmer - Inger Støjberg, Kristian Jensen, Thomas Danielsen, Kristian Pihl Lorentzen og Carsten Kissmeyer – om fire pladser i Folketinget.

Mads Fuglede har siddet i Folketinget siden oktober 2017, hvor han overtog Jakob Engel-Schmidts (V) plads. I 2019 opnåede han selv valg til Folketinget, og han er i dag partiets integrations- og udlændingeordfører.

Forrige artikel Ny hjælpepakke til virksomheder i Nordjylland kan rulles ud til hele landet Ny hjælpepakke til virksomheder i Nordjylland kan rulles ud til hele landet Næste artikel Danske ministre tager beslutninger i EU uden mandat fra Folketinget Danske ministre tager beslutninger i EU uden mandat fra Folketinget