Efter Løkkes reformudspil: Vælgerne har fortsat mest tillid til S på sundhed

MÅLING: Vælgernes tillid til de borgerliges evne til at sikre sundheden er steget, men markant flere foretrækker stadig en S-ledet regering på sundhedsområdet. Venstre kan ikke vinde den dagsorden inden valget, siger politisk kommentator.

Lars Løkke Rasmussen (V) fremlagde i denne måned den længe ventede sundhedsreform som et af regeringens sidste store slagnumre før folketingsvalget. Men de borgerlige har fortsat langt op til Socialdemokratiet, når det gælder vælgernes tillid til sundhedspolitikken.

I en ny måling vurderer 45 procent af de adspurgte, at en socialdemokratisk ledet regering vil være bedst til at håndtere sundhedspolitikken. Kun 29 procent sætter deres lid til en borgerlig regering. Og mere end hver fjerde – 26 procent – ved ikke, hvem de tror mest på.

Målingen er foretaget af Norstat for Altinget og Jyllands-Posten. Den er gennemført i dagene lige efter, at Løkke-regeringen fremlagde sit udspil til en reform, som skal ændre grundlæggende på det danske sundhedsvæsen. 

Statsministeren satser stort på sundhedsspørgsmålet frem mod valget. Derfor var han også selv med til at fremlægge både regeringens psykiatrihandlingsplan i september og det store reformudspil i januar. Nogle dage senere fulgte regeringen op med et udspil om at rekruttere flere læger og sygeplejersker til det stigende antal patienter.

Og der er da også fremgang for de borgerlige i forhold til en tilsvarende måling fra august. Men det er de vælgere, som i forvejen stemmer på et parti i blå blok, som i højere grad er blevet overbevist om de borgerliges evner på sundhedsområdet.

(Artiklen fortsætter under figuren)

 

”Regeringen har satset meget stærkt på sundheden som et bærende tema, og det har vælgerne taget ind. Samtidig var sundhedsudspillet også en anledning til, at Løkke kunne minde om, at behandlingen af kræft og hjertesygdomme er blevet bedre under de borgerlige regeringer, ligesom de har fået rimelig styr på ventelisterne. De resultater kan Løkke med rette være stolt af,” siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

”Løkkes problem er bare, at der ikke er nogen, der forventer, sundheden bliver dårligere med Mette Frederiksen ved roret. På de fleste punkter vil hun bygge oven på hans fremskridt,” siger Holstein.

Få mere analyse og et bud på, hvor vigtigt sundhedsspørgsmålet bliver i valgkampen, i den fulde artikel på Altinget: sundhed.

Forrige artikel S til Ellen Trane: Læg nu det regnestykke frem S til Ellen Trane: Læg nu det regnestykke frem Næste artikel KL opsiger direktør for uacceptabel adfærd KL opsiger direktør for uacceptabel adfærd
Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

Støjberg kridtede uenigheder op, Ellemann talte dem ned, og Lose blev valgt

LANDSMØDE: Stephanie Lose er nu valgt som ny næstformand i Venstre efter ved et landsmøde med interessante taler fra de tre hovedpersoner. Støjberg dømte Venstre ude som statsministerparti, hvis ikke Ellemann holder sig gode venner med Vermund og Thulesen. Og Ellemann talte for en kombination af internationalt udsyn og krav til udlændinge. Se landsmødet og talerne her.