Om  
Carl Holst

Efter strid: Tidligere V-minister går af som formand for stor menighed

Carl Holst trækker sig som formand for Rødding Frimenighed sammen med næsten alle andre ledende medlemmer efter interne stridigheder. Carl Holst er tidligere Venstre-minister.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Der er kun ét medlem tilbage i det udvalg, som leder den grundtvigske Rødding Frimenighed syd for Kongeåen.

Formand og tidligere Venstre-minister Carl Holst har sammen med otte andre medlemmer valgt at trække stikket og forlade Rødding Frimenighed, skriver Kristeligt Dagblad.

Det sker kort tiden inden frimenighedens kommende generalforsamling den 14. april ifølge dagbladet.

Sagen blev indledt i slutfebruar med et såkaldt internt bekymringsbrev, hvori medlemmerne beskrev deres utilfredshed med Carl Holsts måde at lede frimenigheden på.

Den primære kritik går på samarbejdsproblemer mellem formand Carl Holst og præst Mette Geil, der angiveligt er blevet kaldt til tjenstlig samtale hos Carl Holst.

Ifølge Anker Ravn Knudsen, der er talsperson for afsenderne af brevet, bunder kritikken i en "udfordret tillid" til Mette Geil. Denne oplevelse deles angiveligt ikke bredt af offentligheden.

"Så vidt vi er orienteret, har baggrunden for den tjenstlige samtale bygget på, hvad vi anser som bagatelagtige forhold, som burde kunne løses over køkkenbordet. En sådan samtale er jo ofte forstadiet til en fyring, hvilket ikke stemmer overens med menighedens holdning til Mette Geil,” siger Anker Ravn Knudsen til Kristeligt Dagblad.

Carl Holst har været medlem af Folketinget for Venstre i Sydjyllands Storkreds i perioden 2015 til 2019. I den tid har han bestredet posten som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde. Derudover har han været kirkeordfører og social- og indenrigsordfører.

Han kommer med en uddannelsesbaggrund som lærer.

Rødding Frimenighed er en grundtvigsk frimenighed fra 1874, der holder til i Vejen Kommune i Sønderjylland. Menigheden har omkring 500 og 1000 betalende medlemmer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024