Eggert Petersen (92) bag ny bog om 60 års trivsels-forskning

BOG: Den 92-årige professor em., dr.phil. Eggert Petersen, Frederiksberg er ved at lægge sidste hånd på ny bog om 60 års trivsels-forskning.

"Trivselsforskning 1960-2020" er titlen på den seneste bog, der er på vej fra den nu 92-årige psykologi-professor Eggert Petersen.

Fra sit hjem på Frederiksberg er den ellers pensionerede professor i færd med at lægge sidste hånd på sit bogværk. Det gennemgår en række modeller til, hvordan man måler menneskers trivsel - et emne, der har optaget psykologen i to menneskealdre.

"Og jeg har opfundet flere af modellerne selv", forklarer Eggert Petersen Altinget -  ikke uden en vis stolthed og god selvbevidsthed i stemmen.

Blandt de modeller, der vil blive gennemgået i bogen, er "Trivselsmodel", "Vækstmodel", "Krisemodel", "Kriminalitetsmodel" og "Mental Sundhedsmodel".

Forfatteren lægger sidste hånd på manuskriptet hen over sommeren, hvorefter den skal slut-finansieres og udgives.

Eggert Petersen, der betoner, han fortsat er medlem af Socialdemokratiet, var medlem af Folketinget 1979-80, hvorefter han i årene 1980-84 var medlem af Europa-Parlamentet.

For to år siden udkom på Forlaget Historia trivselforskerens erindringer "En systemkritikers liv og levned". 

Forrige artikel Geelmuyden Kiese: Utilfredsstillende underskud i 2018 Geelmuyden Kiese: Utilfredsstillende underskud i 2018 Næste artikel Danmarks politiske hotel vender minus til plus Danmarks politiske hotel vender minus til plus