Eks-minister stifter egen tech-virksomhed

NAVNE: Tidligere undervisningsminister Merete Riisager (LA) stifter egen virksomhed. Hun skal blandt andet levere rådgivning inden for edu-tech.

Merete Riisager har kastet sig over en ny karriere.

Hun skal levere rådgivning og konceptudvikling inden for ”tech og edu-tech”.

Det sker i virksomheden Scandinavian State of Mind, som hun netop har stiftet.

Endnu vil hun ikke sige meget om mulige kunder og projekter, men en del af arbejdet bliver inden for undervisningsverdenen.

Såkaldt edu-tech er en del af porteføljen. Det kan handle om ”alt fra portaler til robotter og digital infrastruktur”, som hun forklarer.

”Det bliver en virksomhed, som binder mine forskellige aktiviteter sammen. Fokusset bliver på teknologi og teknologiudvikling. Jeg er brændende optaget af, hvordan vi i Danmark får lavet teknologiske løsninger, som forbedrer samfundet – og som er interessante ude i verden,” siger hun og tilføjer:

”Der ligger mange muligheder inden for udviklingen af kunstig intelligens. Men der ligger også mange faldgruber. Spørgsmålet er, hvordan man kan bruge teknologi på en måde, hvor vi kan holde ud af være i det som mennesker. Den snitflade er jeg særligt optaget af.”

Kritisk stemme i teknologidebatten
Den forhenværende LA-minister har tidligere markeret sig som en teknologikritisk stemme i uddannelsesdebatten.

Hun har kritiseret det, hun kalder ”forkert eller dårlig brug af teknologi”.

Det gælder blandt andet digitalisering af eksaminer, mobiltelefoner i klasselokalet og iPads til mindre børn.

”Der er masser af steder, hvor man skal bruge mindre teknologi. Jeg har arbejdet med teknologi tidligere, og jeg tror, at mange af dem, som er mest kritiske over for forkert brug af teknologi, er folk, der har arbejdet meget med det.”

”Men det giver ikke mening at sige, at man ikke skal bruge teknologi i den nuværende verden,” lyder det.

En af hendes virksomheds prioriteter bliver derfor også at ”rydde op i den digitale støj og rydde teknologien ud i de analoge rum, hvor den ikke har noget at gøre”.

Hvad der mere præcist ligger i de formuleringer, må tiden vise.

Holder sig ude af politik
Merete Riisager stillede ikke op til sidste års folketingsvalg.

Allerede i oktober 2018 meddelte hun, at hun ville forlade dansk politik, når valgperioden udløb.

Hun savnede virkeligheden uden for Christiansborg, lød forklaringen blandt andet.

I oktober 2019 dukkede hun imidlertid op på den politiske scene igen, da hun meldte sig som kandidat til posten som landsformand for Liberal Alliance. 

Kort tid efter trak hun dog sit kandidatur tilbage igen. 

Forrige artikel Personaleflugt udfordrer Forsvarets mulighed for at opstille ny stor brigade Personaleflugt udfordrer Forsvarets mulighed for at opstille ny stor brigade Næste artikel Gense pressemøde: Regeringen præsenterer vejen til flere tidligere anbringelser Gense pressemøde: Regeringen præsenterer vejen til flere tidligere anbringelser
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.