Anbefalinger til CO2-afgift bliver forsinket igen

Den kommende ekspertrapport med anbefalinger til en CO2-afgift på landbruget og vejtransporten bliver atter forsinket og forventes udgivet i februar 2024. Dermed er anbefalingerne fra Svarer-udvalget forsinket med over et år.

Formand for regeringens ekspertgruppe til en grøn skattereform, Michael Svarer, varsler endnu en forsinkelse på rapporten med anbefalinger til en CO2-afgift, der nu forventes klar i 2024.
Formand for regeringens ekspertgruppe til en grøn skattereform, Michael Svarer, varsler endnu en forsinkelse på rapporten med anbefalinger til en CO2-afgift, der nu forventes klar i 2024.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Frederik Gjersen Hansen

Rapporten med anbefalinger til en CO2-afgift på landbruget er før blevet udskudt, og nu sker det igen.

Forsinket levering af data om blandt andet udtagning af lavbundsjorder er årsagen til, at ekspertgruppen atter udskyder anbefalingerne – denne gang til februar 2024.

Det oplyser formand for ekspertgruppen bag rapporten og professor i økonomi ved Aarhus Universitet, Michael Svarer, i en pressemeddelelse.

"Vi har et godt billede på, hvad vi vil, men vi mangler et bedre grundlag, end vi har nu. Der er kommet lidt usikkerhed her i 11. time," forklarer Michael Svarer til Agriwatch.

Anbefalingerne skulle oprindeligt have set dagens lys i 2022. Men så kom folketingsvalget i november samme år, og ekspertgruppens arbejde blev sat på pause, hvorfor rapporten blev udskudt til at udkomme i 2023.

Og nu er det så et mangelfuldt datagrundlag om udtagning af lavbundsjorder, der får ekspertgruppen til at udskyde deadline til februar næste år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Michael Svarer

Professor, Institut for Økonomi, Aarhus Universitet, fhv. formand/overvismand, De Økonomiske Råd
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1997), ph.d. i nationaløkonomi (Aarhus Uni. 2000)

0:000:00