EL-borgmester genopstiller ikke til kommunalvalget

NAVNE: Københavns teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen (EL), forlader kommunalpolitik ved næste valg.

Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Emma Qvirin Holst

Enhedslisten skal finde en ny spidskandidat til næste kommunalvalg i København.

Partiets nuværende borgmester, Ninna Hedeager Olsen, har nemlig besluttet, at hun ikke genopstiller.

Det skriver netmediet Solidaritet.

Dermed bliver det kun til en borgmesterperiode for Hedeager Olsen, som har været teknik- og miljøborgmester siden kommunalvalget i 2017.

"Jeg har egentlig altid tænkt, at det var naturligt for mig at stoppe efter én valgperiode," siger Ninna Hedeager Olsen til Solidaritet.

Ifølge Solidaritet har Enhedslisten først planer om at udvælge en ny spidskandidat et halvt år før kommunalvalget, som finder sted 16. november 2021.

Sygemeldt efter voldtægtssag
39-årige Ninna Hedeager Olsen blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation første gang ved valget i 2013. I 2017 afløste hun Morten Kabell (EL), som partiets spidskandidat. Efter valget overtog hun ligeledes hans post som teknik- og miljøborgmester.

I april 2019 blev Hedeager sygemeldt fra borgmestergerningen i kølvandet på en sag om en mulig voldtægt i hendes hjem, hvor hendes to bekendte var involveret. Manden blev i byretten idømt et års fængsel for voldtægt, men sagen blev anket til landsretten, hvor han blev frifundet.*

Ninna Hedeager Olsen vendte tilbage til arbejdet i september samme år.

*Rettet klokken 13.50: Tidligere fremgik det ikke af artiklen, at manden endte med at blive frifundet i landsretten. Altinget beklager fejlen.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00