EL og SF kræver regelændringer for ministres brug af embedsværk til møder i erhvervsklubber

Selvom Justitsministeriet har blåstemplet regeringens brug af embedsværket i forbindelserne med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub, kræver Enhedslisten og SF, at reglerne bliver ændret. SF tvivler dog på, at der er flertal for regelændringer på området.

Enhedslistens Rosa Lund (forrest) og SF's Karina Lorentzen ønsker reglerne for ministrenes brug af embedsværket i forbindelse med møder i regeringspartiernes erhvervsklubber strammet. 
Enhedslistens Rosa Lund (forrest) og SF's Karina Lorentzen ønsker reglerne for ministrenes brug af embedsværket i forbindelse med møder i regeringspartiernes erhvervsklubber strammet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Både SF og Enhedslisten ønsker nye og klarere regler for ministrenes brug af embedsværkets hjælp til møder i regeringspartiets erhvervsklub. 

"Man skal vide, hvornår det er regeringen, der taler, og hvornår det er Socialdemokratiet, der taler. Samtidig risikerer man at spænde embedsmændene for en vogn og bruge dem til noget, som jeg ikke synes, at de skal bruges til," siger SF's retsordfører, Karina Lorentzen. 

Det er hende, der har bedt om den redegørelse om reglerne på området fra Justitsministeriet, som netop er offentliggjort.

Den blåstempler regeringens praksis på området, hvor både finansminister Nicolai Wammen (S) og skatteminister Morten Bødskov (S) har fået embedsmændenes hjælp i forbindelse med møderne. 

Samtidig understreger regeringen i redegørelsen, at den mener, at reglerne på området er tilstrækkelige. 

Den holdning deler Karina Lorentzen dog ikke. 

"Som det ser ud nu, er reglerne elastik i metermål. Jeg er enig i, at hvis man i et ministerium har lavet et stykke politik for regeringen, skal vedkommende minister kunne tage det oplæg og bruge til at forklare og forsvare sin politik, men når det er en erhvervsklub - hvor medlemmerne betaler sig vej ind til det - så er vi ude over den service, som ministeriet skal levere," siger hun.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Enhedslisten bakker op 
Også Enhedslisten vil ændre reglerne.

0:000:00