EL-profil melder sig som spidskandidat til partiets første EU-valg

EU-KANDIDAT: Fungerende politiske ordfører for Enhedslisten, Nikolaj Villumsen, melder sit kandidatur til at blive Enhedslistens spidskandidat ved europaparlamentsvalget. 

Når danskerne næste år går til stemmeurnerne ved europaparlamentsvalget, vil det for første gang være muligt at placere sin stemme ved liste Ø.

Det er nemlig første gang, at Enhedslisten stiller op til et EU-valg, og nu har partiets første kandidat til en plads i Parlamentet meldt sig. 

Enhedslistens fungerende politiske ordfører, Nikolaj Villumsen, har på Facebook meddelt, at han opstiller som spidskandidat for partiet. 

Hidtil har Enhedslisten ved europæiske valg anbefalet sine vælgere og medlemmer at placere deres stemme på Folkebevægelsen mod EU. Men ved EP-valget i 2019 stiller partiet for første gang op som selvstændigt parti.

Dog har Enhedslisten og Folkebevægelsen mod EU valgt at indgå i et teknisk valgforbund, der skal sikre, at de EU-kritiske stemmer ikke går til spilde. 

Der er endnu ikke opstillet nogle modkandidater til 34-årige Nikolaj Villumsens kandidatur. Sidste frist for at melde sig ind i kampen og spidskandidaturet er torsdag 18. februar. 

"Jeg håber, der kommer rigtig mange andre gode folk, der vælger at stille sig til rådighed som kandidater og ser frem til Enhedslistens årsmøde, der på baggrund af en vejledende urafstemning bestemmer, hvem af os der får æren af at være blandt de fire spidskandidater," skriver Nikolaj Villumsen i sit opslag på Facebook.

Rina Ronja Kari har valgt at genopstille som spidskandidat for Folkebevægelsen mod EU ved det kommende EU-parlamentsvalg. 

Forrige artikel Det ved vi om anden runde af regeringens udflytningsplaner Det ved vi om anden runde af regeringens udflytningsplaner Næste artikel Da Venstre lod DF  få æren for udlændingepolitikken Da Venstre lod DF få æren for udlændingepolitikken
Kjærsgaards og Thulesens forhold er blevet anstrengt

Kjærsgaards og Thulesens forhold er blevet anstrengt

ANALYSE: Modsætningerne i DF handler mere om stil og magtpositioner end om politisk uenighed. I valgkampen har der været gensidig irritation mellem Kjærsgaard og Thulesen, men der er ikke tale om to politiske fløje over for hinanden.