EL vil have reform af partistøtteregler skrevet ind i forståelsespapir

At lukke "erhvervsklubshullet", en offentliggørelse af partidonationernes størrelse samt sikre, at den reelle virksomhedsejer ikke kan sprede donationer ud på flere CVR-numre. Det er Enhedslistens ønsker til en reform af partistøttereglerne, som partiet vil kæmpe for at få skrevet ind i forståelsespapiret for en ny regering.

Sammen med partikollegerne Mai Villadsen og Peder Hvelplund forlader Pelle Dragsted Marienborg 7. november efter regeringsforhandlingerne. Her kæmper Enhedslisten for at få skrevet en reform af partistøttereglerne ind i forståelsespapiret for den kommende regering, hvis partiet skal være del af det parlamentariske grundlag. 
Sammen med partikollegerne Mai Villadsen og Peder Hvelplund forlader Pelle Dragsted Marienborg 7. november efter regeringsforhandlingerne. Her kæmper Enhedslisten for at få skrevet en reform af partistøttereglerne ind i forståelsespapiret for den kommende regering, hvis partiet skal være del af det parlamentariske grundlag. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Enhedslisten vil under regeringsforhandlingerne presse på for at få reformeret reglerne for partistøtte, så der sikres mere åbenhed om partiernes donorer. 

Konkret ønsker Enhedslisten, at en reform af partistøtteloven skrives ind i ny regerings forståelsespapir, hvis regeringen vil basere sig på Enhedslistens mandater som parlamentarisk grundlag.

Det fortæller Enhedslistens nyvalgte folketingsmedlem, Pelle Dragsted, til Altinget.

"Vi vil gøre det til et krav, at vi får skrevet ind i forståelsespapiret, at der skal være en reform af partistøtteloven, som sikrer mere åbenhed. Det kan også være, at man kan gøre det mere konkret, så man kan sige, at de forskellige måder, som offentligheden omgås på, skal lukkes," siger Pelle Dragsted og tilføjer:

"Men forudsætningen for det er, at Enhedslisten kommer til at udgøre det parlamentariske grundlag, og det er jo stadigvæk et åbent spørgsmål. "

Er det et ultimativt krav?

"Nej, det er det ikke. Vi stiller slet ikke ultimative krav. Det vil altid være en samlet vurdering af en aftale. Men det er vigtigt for Enhedslisten, og vi har arbejdet med det i mange år," påpeger han.  

Meldingen fra Enhedslisten kommer efter, at Altinget har afsløret, hvordan en partikonsulent i Socialdemokratiet i2019 bad ministersekretærer i Sundhedsministeriet om at "ekspedere" en forespørgsel fra Tandlægeforeningen, som var sendt til Socialdemokratiets erhvervsklub.

Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00