Eliteatleter får nemmere ved at tage en erhvervsuddannelse

SPORT: Nyt 3-årigt forsøg skal give sportsudøvere mere fleksibilitet til at tilrettelægge deres erhvervsuddannelse.

Det skal være lettere for alle elitesportsudøvere at passe deres ungdomsuddannelse, mens de dyrker sport på højt plan.

I dag har atleterne på landets gymnasier mulighed for tilrettelægge deres uddannelse, men det har eleverne på landets erhvervsuddannelser ikke.

Det skal der laves om på, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). Hun lemper derfor på reglerne for erhvervsuddannelserne som et led i et 3-årigt forsøg for Team Danmark-elever.

”Jeg er stolt af, at vi i Danmark har mange talentfulde eliteatleter, som gerne vil sikre deres fremtid ved at tage en ungdomsuddannelse. Og de skal selvfølgelig have frihed til selv at vælge, om de vil kombinere deres sport med en gymnasial uddannelse eller med en erhvervsuddannelse,” siger Merete Riisager i en pressemeddelse og fortsætter:

”Men hvis elitesportsudøvere skal gennemføre en erhvervsuddannelse samtidig med sportskarrieren, kræver det, at rammerne for uddannelsen er mere fleksible, end de er i dag.”

Forsøget betyder, at elitesportsudøvere får dispensation til at forlænge både grundforløbets 1. og 2. del med op til 10 uger og hovedforløb med 50 procent. Derudover kan eleverne komme i skolepraktik i perioder, hvor sporten tager ekstra meget af deres tid.

Team Danmarks direktør, Lone Hansen, håber, at forsøget vil få flere unge til at prøve kræfter med en erhvervsfaglig uddannelse.

”Forsøget er en vigtig komponent i Team Danmarks arbejde for at udvikle eliteidræt på en socialt og samfundsmæssigt ansvarlig måde. Eliteatleterne fortjener gode rammer og vilkår for både at dyrke deres sport på højest mulige niveau og samtidig tage en uddannelse,” siger Lone Hansen.

De ændrede regler træder i kraft med øjeblikkelig virkning.

Forrige artikel Professor: Fusion af Kora og SFI nedtoner forskning Professor: Fusion af Kora og SFI nedtoner forskning Næste artikel LA revser forslag om lejebegrænsning på Airbnb LA revser forslag om lejebegrænsning på Airbnb