Ellemann-Jensen har ansat ny særlig rådgiver

UDSKIFTNING: Venstres formand har valgt, at Tommy Ahlers' tidligere særlig rådgiver, Rasmus Bebe, skal afløse Jesper Kraft.

V-formand Jakob Ellemann-Jensen har kigget i Venstres egne rækker, da han skulle finde en ny særlig rådgiver.

Ifølge Altingets oplysninger er valget faldet på 36-årige Rasmus Bebe, som har været særlig rådgiver for Tommy Ahlers (V), da han var uddannelses- og forskningsminister.

Rasmus Bebe overtager posten fra Jesper Kraft, som fratrådte sin stilling mandag.

I forbindelse med Jesper Krafts fratrædelse udtalte Jakob Ellemann-Jensen, at han efter sit første års tid som partiformand havde behov for at justere på sit hold.

Det sker nu med en rådgiver, som repræsenterer en anden politisk linje end sin forgænger, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

”Den nye rådgiver står for en anden politisk retning, end Jesper Kraft gjorde. Kraft lå tæt op ad af Støjberg-linjen i forhold til udlændinge og EU. Den nye rådgiver står for en satsning på byvælgere og det grønne område,” siger han.

Manden bag Ahlers succesfulde valgkampagne
Foruden sit arbejde for Tommy Ahlers i Uddannelses- og Forskningsministeriet, stod han også i spidsen for uddannelses- og forskningsministerens valgkampagne i København under folketingsvalget i 2019. Her endte Ahlers som en stemmesluger med 26.420 personlige stemmer, hvilket var det femte højeste stemmetal på landsplan.

Valget af Rasmus Bebe tyder på, at Venstre ønsker at udbrede succesen med at tiltrække vælgere i de store byer, mener den politiske kommentator.

”Det er tydeligt, at de satser på at få vælgere over midten, som typisk stemmer på Radikale og længere ud i rød blok,” siger Erik Holstein.

Inden Rasmus Bebe blev ansat af Tommy Ahlers, var han pressechef i Danske Rederier, og efter Venstre mistede regeringsmagten fik han i november 2019 job som seniorrådgiver hos kommunikationsbureauet Radius.

Han har tidligere arbejdet for Venstre på Christiansborg, hvor han blandt andet tidligere har arbejdet for sin nye chef, Jakob Ellemann-Jensen, og de to tidligere V-folketingsmedlemmer Lykke Friis og Peter Christensen.

Rasmus Bebe tiltræder stillingen 1. august.

Forrige artikel Medlemsfremgang til Folkebevægelsen: Men det er fortsat uafklaret, om den genopstiller til EP-valg Medlemsfremgang til Folkebevægelsen: Men det er fortsat uafklaret, om den genopstiller til EP-valg Næste artikel Forsvarsministeriets departementschef stopper for at blive ambassadør i Berlin Forsvarsministeriets departementschef stopper for at blive ambassadør i Berlin