Ellemann og Lundholt nye eksportambassadører

UDNÆVNELSER: De tidligere ministre Uffe Ellemann-Jensen og Anne Birgitte Lundholt er blevet udnævnt til at hjælpe dansk eksport og investeringsfremme i forhold til Indien og anden-bølge-vækstlandene.
Fakta

De fem eksportambassadører vil blive præsenteret i dag - tirsdag den 21. juni kl. 15:00 -17:00 ved et arrangement hos NKT Flexibles, hvor over 40 virksomheder vil deltage i en dialog om de muligheder og udfordringer, dansk eksport står overfor.


Kilde: Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Lene Espersen (K) udnævner i dag de to sidste af i alt fem eksportambassadører, der skal styrke dansk eksport- og investeringsfremme på de fremadstormende vækstmarkeder.

Den ene er tidligere udenrigsminister og formand for Venstre Uffe Ellemann-Jensen, der skal være døråbner for det indiske marked, mens tidligere industri- og energiminister og medlem af Folketinget for De Konservative Anne Birgitte Lundholt skal hjælpe de danske eksportører ind på de såkaldte anden-bølge-vækstlande som eksempelvis Tyrkiet, Sydkorea og Vietnam.

I sidste måned blev Ritt Bjerregaard udnævnt til eksportambassadør for Kina, Mariann Fischer Boel for Rusland og Henning Dyremose for Brasilien.

Dermed er der nu blevet udnævnt ambassadører for hvert af de fire BRIK-lande (Brasilien, Rusland, Indien og Kina) samt en ambassadør for anden-bølge-vækstlandene.

De fem nye eksportambassadører skal være spydspidser for en offensiv og fokuseret dansk eksportindsats. Desuden vil de få en vigtig rolle i tiltrækningen af udenlandske investeringer.

Udnævnelserne kommer som et led i Aftalen om Danmark som Vækstnation, som blev indgået i sidste måned.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Uffe Ellemann-Jensen

Fhv. udenrigsminister (V), MF og partiformand
cand.polit. (Københavns Uni. 1969)

Anne Birgitte Lundholt

Fhv. bestyrelsesformand, Naviair
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1977), HD i udenrigshandel (Handelshøjskolen i København 1983)

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

0:000:00