Ellemann om store bededag: Jeg er ikke argumentresistent

Der var to spørgsmål til forsvarsministeren og koblingen mellem forsvarsudgifter og store bededag under onsdagens spørgetime med ministrene. Det udviklede sig til en diskussion, om finansieringen af det kommende forsvarsforlig skulle findes, inden man går til forhandlingsbordet, eller om det er muligt at finde alternative finansieringsmodeller bag lukkede døre.

Mads Outzen

Regeringen har til hensigt at fjerne store bededag for at finansiere en fremskydning af målsætningen om at bruge 2 procent af BNP på forsvaret fra 2032 til 2030. Det er en af hovedpunkterne i det kommende forsvarsforlig.

Derfor valgte Lise Bech (DD) og Susie Jessen (DD) at spørge forsvarsminister Jakob Ellemann-Jensen om, hvordan regeringen kobler afskaffelsen af en helligdag sammen med det kommende forsvarsforlig.

Gentagende gange kom forsvarsministeren med den samme formulering om, at hvis ”man vil være med til at bruge pengene, så skal man også være med til at finde dem.”

Men selv om ministeren flere gang udtrykte et ønske om et bredt forlig, så var han ikke villig til at opgive ideen om afskaffelsen af store bededag.

”Sug luft ind og overvej, om det her egentligt ikke var en meget god ide,” sagde han og opfordrede til at komme på banen med alternativ finansiering, som et flertal kunne bakke op om.

Til det kunne Lise Bech kun foreslå, at det i hendes optik netop var det, man skulle finde ud af ved en forhandling i et lukket forum.

”Er det så ikke vigtigere, at vi sætter os sammen og prøver at finde ud af, om vi kan finde en alternativ finansiering”, sagde hun.

 

{{toplink}}
Læs også

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024