Endnu en alternativist siger farvel til Folketinget

EXIT: Roger Matthisen (ALT) genopstiller ikke ved det forestående folketingsvalg. Dermed bliver han det fjerde medlem af Alternativets folketingsgruppe, der ønsker sig væk fra Christiansborg.

"Vi kan og bør hver især stille os selv det spørgsmål, om vi gør nok for at se de forandringer, vi ønsker i verden."

Sådan indleder Roger Matthisen (ALT) sit afskedsbrev på Linkedin, hvor han oplyser, at han ikke genopstiller til Folketinget efter næste valg.

"Personligt er jeg overbevist om, at jeg kan gøre mere uden for Borgen," fortsætter han og tilslutter sig dermed gruppen af alternativister, der mener, at en enkelt valgperiode på tinge var nok for dem.

Efter kun halvandet år i Folketinget meddelte nuværende gruppeformand René Gade, at han havde behov for at "blive iltet" og dermed ikke genopstiller, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) vælger at udskrive valg.

Heller ikke finansordfører Josephine Fock er at finde under liste Å, næste gang krydset skal sættes.

Fra 1. november skifter hun nemlig hverdagen på Christiansborg ud med en plads for bordenden i Dansk Flygtningehjælps integrationsafdeling.

Sidste m/k i rækken er partiets EU-ordfører, Rasmus Nordqvist, der ganske vist stiller op til næste folketingsvalg, men foretrækker en plads i Europa-Parlamentet, hvor han også er opstillet.

Et smæk med døren
Matthisen bliver altså den fjerde af Alternativets ti folketingsmedlemmer, der ser en fremtid på den anden side af murene efter næste valg.

I sit afskedbrev skriver han, at han oplever, at politikere og journalister har for travlt med at "sælge unuancerede budskaber", hvilket har "store omkostninger for vores integritet og troværdighed".

"Vi glemmer simpelthen at være oprigtigt nysgerrige på hinanden for samfundets bedste. Vi glemmer, at vores spørgsmål skal hjælpe til at udvide vores forståelse, de skal ikke bruges til at jorde, nedgøre eller få flere vælgere eller læsere," skriver han videre og pointerer, at løsningerne på samfundets problemer i højere grad er at finde i civilsamfundet og erhvervslivet end hos politikerne.

Hvad Matthisen skal lave efter valget, skriver han ikke konkret, men han vil i samarbejde med netop erhvervsliv og civilsamfund arbejde med "et globalt projekt, som har fokus på den indre bundlinje og skaber værdi på alle fire bundlinjer".

Det nu afgående folketingsmedlem var inden Folketinget blandt andet skuespiller. Her var han kendt for sin rolle i julekalenderen Nissernes Ø, hvor han spillede calypsonissen Jo Jo.

Forrige artikel Digitalt kørekort og kunstig intelligens: Sådan vil regeringen reformere den digitale service Digitalt kørekort og kunstig intelligens: Sådan vil regeringen reformere den digitale service Næste artikel Dødsfald: Fhv. sundheds- og boligminister Agnete Laustsen (83) Dødsfald: Fhv. sundheds- og boligminister Agnete Laustsen (83)