Endnu et parti kræver svar fra miljøministeren om udflytning

PARLAMENTARISK: Oppositionens politikere har nu i alt stillet otte spørgsmål til miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) forud for samrådet om udflytning af Miljøstyrelsen, mens ministeriet på sin side nedtoner dramatikken. Samrådet forventes i starten af juni.

Stakken af spørgsmål på den nye miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensens (V) bord er vokset.

Flere partier kræver svar på konsekvenserne af udflytningen af Miljøstyrelsen til Odense.

Senest har SF lige før Kristi Himmelfartsferien rejst flere spørgsmål gennem Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg, ligesom Radikale og Alternativet også har været på banen (se alle spørgsmålene i faktaboksen).

"Jeg er optaget af, hvor meget man har vidst om disse risici angående flytning af Miljøstyrelsen til Odense og omstruktureringen af noget af styrelsen ind i departementet. Det er jo ministrene, der har det overordnede ansvar for fagligheden," siger SF’s miljøordfører Trine Torp.

Konket vil hun gerne vide, hvor meget den daværende miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) har vidst om udflytningen, inden den blev besluttet og offentliggjort i starten af 2018. Derudover har SF også stillet uddybende spørgsmål om grundlaget for beslutningen, og hvornår statsministeren eventuelt er orienteret.

Ministerium nedtoner bekymringen
De mange spørgsmål falder i kølvandet på, at Altinget har fået aktindsigt i dokumentation om udfordringer ved udflytningen og lagt dokumentet online. Altingets artikel gav anledning til, at Alternativets ordfører, Christian Poll, kaldte ministeren i samråd.

Sideløbende med spørgsmålene har minister og embedsværk i flere omgange meldt ud, at der ikke er tale om en liste over problemer, der er aktuelle lige nu, eller som nødvendigvis bliver problemer i fremtiden. Listen skal forstås som et redskab til at imødegå udfordringer, ikke et overbliksbillede af den aktuelle situation i Miljøstyrelsen, hedder det.

Der er i skrivende stund ikke udmeldt noget officielt tidspunkt fra Folketinget på, hvornår samrådet vil finde sted, men meget tyder på, at det vil foregå onsdag 6. juni om eftermiddagen.

Læs hele artiklen på Altinget: udflytning (kræver abonnement). Få gratis prøveabonnement her.

Forrige artikel Dagens overblik: Folketingsvalget kan blive ramt af cyberangreb Dagens overblik: Folketingsvalget kan blive ramt af cyberangreb Næste artikel Professor revser udenrigspolitikken: Ambassader plejer danske erhvervsinteresser frem for diplomati Professor revser udenrigspolitikken: Ambassader plejer danske erhvervsinteresser frem for diplomati