Enhedslisten klager over Løkke

AFBUD: Finn Sørensen (EL) har klaget til Folketingets Præsidium over, at Lars Løkke Rasmussen (V) har sendt beskæftigelsesministeren som stedfortræder til et samråd om Venstres dagpengeløfter.

Pia Kjærsgaard (DF) skal som Folketingets formand tage stilling til en klage over statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)
Pia Kjærsgaard (DF) skal som Folketingets formand tage stilling til en klage over statsminister Lars Løkke Rasmussen (V)Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix
Kasper Kaasgaard

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) har meldt hus forbi til et samråd i Beskæftigelsesudvalget.

I stedet sender han sin beskæftigelsesminister, Jørn Neergaard Larsen (V), men det er ikke nok til at tilfredsstille Enhedslisten.

Samrådet handler om Venstres løfter fra valgkampen på dagpengeområdet. Derfor vil EL's arbejdsmarkedsordfører, Finn Sørensen, ikke tage til takke med beskæftigelsesministeren, der først blev hevet ind, efter Venstre havde vundet regeringsmagten.

Finn Sørensen, der selv har indkaldt til samrådet, klager derfor nu til Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF).

”Jeg har sendt en klage, fordi statsministeren ikke vil stille op i et samråd og forklare, om han stadig står ved de udtalelser, han kom med under valgkampen, om at han ikke vil være med til at skære i dagpengene og dagpengesatsen,” siger Finn Sørensen til DR.

Ingen beføjelser
I klagen appellerer han til, at det er et vigtigt spørgsmål, som statsministeren bør svare på.

”Det er da også helt afgørende for den politiske debat om et af de mest centrale spørgsmål, nemlig dagpengesystemets fremtid, at Statsministeren møder op i Folketinget og giver sig til kende, hvad det angår, og det er helt uforståeligt, at han vil overlade til andre ministre at forklare, hvad han selv mener,” skriver Finn Sørensen i sin klage til Folketingets Præsidium.

Pia Kjærsgaard og resten af præsidiet kan ikke tvinge Lars Løkke til at dukke op.

Finn Sørensen håber også blot på, at formanden vil erklære sig enig i hans kritik og måske forsøge at overtale statsministeren til at skifte mening.

”Jeg håber, at du som formand for Folketinget er enig i, at det er en uheldig fremgangsmåde, der nemt kan bibringe det indtryk, at Statsministeren ikke synes, at emnet er vigtigt, ligesom det også kan give indtryk af, at Statsministeren ikke længere står ved sine udtalelser,” skriver han i klagen.

Dokumentation

Læs Finn Sørensens klage til Folketingets Præsidium

Kære Formand.

Undertegnede vil hermed klage over statsministerens afvisning af at deltage i åbent samråd for at besvare mit spørgsmål om statsministerens holdning til valgløfterne om ikke at skære i dagpengene (samrådsspørgsmål vedhæftet).
Statsministeren henviser i stedet spørgsmålet til besvarelse af beskæftigelsesministeren.
Det finder jeg helt uforståeligt og urimeligt.
Mit spørgsmål drejer sig især om Statsministeren kan bekræfte sine egne udtalelser under valgkampen, og om han i dag mener det samme, som han gav udtryk for på det tidspunkt. Det er vel rimeligt, at det er Statsministeren selv, der besvarer det spørgsmål.
Det er da også helt afgørende for den politiske debat om et af de mest centrale spørgsmål, nemlig dagpengesystemets fremtid, at Statsministeren møder op i Folketinget, og giver sig til kende hvad det angår, og det er helt uforståeligt at han vil overlade til andre ministre at forklare, hvad han selv mener.
Jeg håber, at du som formand for er enig i, at det er en uheldig fremgangsmåde, der nemt kan bibringe det indtryk, at Statsministeren ikke synes at emnet er vigtigt, ligesom det også kan give indtryk af, at Statsministeren ikke længere står ved sine udtalelser.
Men uanset hvad statsministerens bevæggrunde måtte være, så kan det belaste samarbejdet mellem Folketinget og regeringen i det meget vigtige spørgsmål om dagpengesystemets fremtid.
Jeg håber derfor, at du som formand for Folketinget er enig i min kritik, og vil forsøge at overbevise statsministeren om at han bør stille op til samrådet.
I håb om at høre nærmere snarest. 

Med venlig hilsen

Finn Sørensen (EL)
MF


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00