Enhedslisten kræver ekstern undersøgelse af danske Syrien-bomber

UNDERSØGELSE: Enhedslisten ønsker en uvildig undersøgelse af angrebet i Syrien lørdag, hvor danske fly var med til at bombe syrisk militær.

En anonym kilde på den ramte luftbase sagde tidligere til Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at der er omkring 80 dræbte soldater efter angrebet.
En anonym kilde på den ramte luftbase sagde tidligere til Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder, at der er omkring 80 dræbte soldater efter angrebet.Foto: Christian Als/Scanpix
Frederik Tillitz

Alt for ofte bliver fejlbombninger kun undersøgt internt, mener Enhedslisten, der kræver en uvildig undersøgelse af danske F-16-flys deltagelse i fejlbombning af syriske militærstyrker.

62 syriske soldater blev dræbt ved angrebet, oplyser russiske kilder.

Eva Flyvholm, forsvarsordfører for Enhedslisten, kræver handling fra regeringen.

”Danmark skal presse på for en uvildig undersøgelse af fejlbombningerne. Jeg vil bede forsvarsministeren redegøre for de danske flys rolle, og hvad der bliver gjort for at sikre en ordentlig uvildig undersøgelse af sagen,” siger hun til DR Nyheder.

To danske F-16-fly var med i angrebet lørdag i Syrien, hvor det formodes, at den amerikanskledede koalition mod Islamisk Stat (IS) ramte en syrisk militærposition ved en fejl.

Danske kampfly har siden juni været en del af den internationale koalition, som fra luften udfører overvågning og angreb mod IS i Syrien.

Koalitionen har tidligere oplyst, at den selv indleder en undersøgelse af angrebet, men ifølge Eva Flyvholm sker det for ofte, at fejlbombninger kun bliver undersøgt i en intern militærundersøgelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00