EP-kandidat udfordrer Lene Espersen

OPRØR: På sin Facebook-side truer tidligere EP-kandidat Peter Norsk (K) med at udfordre sin nuværende partiformand ved kampvalg.
Christian Juhl Mølgaard

Den konservative EP-kandidat - og hovedbestyrelsesmedlem - Peter Norsk overvejer at stille op i et kampvalg mod den nuværende partiformand Lene Espersen på partiets landsråd i midten af september.

"Ledelsen i Det Konservative Folkeparti har totalt fejlet. Hvis der ikke er nogen i folketingsgruppen eller andre mere kvalificerede, som stiller op som formand for partiet på landsrådet den 12. september 2009, så gør jeg det. Jeg kan ikke leve med den ledelse, vi har i dag," skrev Peter Norsk i weekenden på sin Facebook-side.

Statusmeddelelsen blev senere fulgt op med følgende:

"Det er klart, at problemet med at udfordre ledelsen ved at stille op mod Lene Espersen, er, at så vil partiet blive totalt splittet. Det er det negative. Noget andet er, at det ikke er hensigtsmæssigt, at formanden ikke har opbakning i folketingsgruppen. Det vil sandsynligvis blokkere partiets arbejde. På den anden side er den nuværende ledelse fuldstændig ude af trit med partiorganisationen. Det må overvejes nøje."

Pinligt for Espersen
Den liberale blogger Jarl Cordua kommenterer Peter Norsks udmelding på sin blog:

"Man kan kun erklære sig enig med Norsk i hans analyse, selvom at han selvfølgelig ikke får held med at vælte nogen som helst.

Ikke desto mindre er det alt andet lige pinligt for Lene Espersen, at hun ikke har bedre styr på sit parti, når hun risikerer at blive mødt med en modkandidat kun efter et år i formandsstolen. Et hovedbestyrelsesmedlem er trods alt lidt mere end en eller anden landsbytosse med partibog," skriver Jarl Cordua.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Peter Norsk

Professor em., NASA's Humane Forskningsprogram, Houston og Københavns Universitet
cand.med. (Københavns Uni. 1982), dr.med. (Københavns Uni. 1989)

Lene Espersen

Fhv. direktør, Danske Arkitektvirksomheder, bestyrelsesformand, Green Hub Denmark, bestyrelsesmedlem, M. Goldschmidt Holding, DSB, Green Building Council Denmark/rådet for bæredygtigt byggeri, Comundo, KV Fonden
cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990)

Jarl Cordua

Radiovært, kommentator
cand.polit. (Københavns Uni. 1998)

0:000:00