Erhvervslovgivning kommer nu to gange årligt

OVERSKUELIGHED: Når regeringen fremover laver nye love rettet mod erhvervslivet, vil de blive samlet til bunke og træde i kraft to gange om året.

Der ændres ikke i arbejdet i Folketinget, men blot i, hvornår de erhvervsrettede love træder i kraft.
Der ændres ikke i arbejdet i Folketinget, men blot i, hvornår de erhvervsrettede love træder i kraft.Foto: Rasmus Flindt Pedersen/Altinget
Kasper Kaasgaard

For at gøre livet nemmere for virksomhederne vil regeringen nu indføre hovedparten af lovgivning, der er rettet mod erhvervslivet, træde i kraft på to faste datoer, nemlig 1. januar og 1. juni.

Det skal give virksomhederne mere tid til at gøre det, de er sat i verden for, lyder det fra erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V).

”Fremover kan virksomhederne groft sagt bruge de 363 dage til at drive virksomhed, og så ved de, at de skal holde øje med nye regler den 1. januar og den 1. juli,” siger han i en pressemeddelelse.

Fire uger før disse to datoer vil man gennem hjemmesiden virk.dk kunne se en oversigt over de nye love, der træder i kraft.

Der er enkelte undtagelser fra det nye system. Det er blandt andet, når der ændres i regler om skatter og afgifter, som skal lukke huller, eller hvis der er tale om lovgivning, som skal indføres på en bestemt dato på krav fra EU.

Love og bekendtgørelser med direkte konsekvenser for erhvervslivet omfatter blandt andet skatter, afgifter og tilskud med videre, administrative konsekvenser og øvrige konsekvenser, som har direkte effekt på erhvervslivet, oplyser Erhvervs- og Vækstministeriet.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00