Erik Boel stopper som formand for Europabevægelsen

STOP: Europabevægelsens formand, Erik Boel, har meddelt, at han stopper efter tolv år på posten. Venstres Ellen Trane Nørby bliver ny fungerende formand.
Foto: Kristoffer Hecquet/Altinget.dk
Morten Øyen
Fakta
Europabevægelsen er en tværpolitisk organisation, stiftet 1948. Organisationen arbejder med oplysning om Europas udvikling og deltager i debatten om den. Europabevægelsen har hovedkontor i Bruxelles og var i 1995 repræsenteret i 31 lande; i Danmark ved Den Danske Europabevægelse.

Kilde: Den Store Danske

Efter tolv år på posten har Erik Boel valgt at stoppe som landsformand for Europabevægelsen. Det oplyser han i en pressemeddelelse. 

"Efter 18 års krævende og samtidig meget spændende indsats som næst- og landsformand har jeg besluttet mig for at trække mig. Jeg synes, det er det rigtige tidspunkt. Dette giver Europabevægelsen tid frem til landsmødet til at finde en efterfølger, der kan bære faklen videre," udtaler Erik Boel.

Erik Boel overtog i 2001 landsformandsposten efter Jørgen Schleimann. Inden da varetog han rollen som næstformand i seks år under Jørgen Schleimanns ledelse. Ved siden af hvervet i Europabevægelsen har Erik Boel desuden været forstander på Krogerup Højskole og sidenhen Europahøjskolen på Kalø.

Op til Venstres landsmøde i november var han i øvrigt medforfatter på den kronik, der endte med at skabe tvivl om, hvorvidt Jens Rohde (V) skal være partiets spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget i 2014.

Indtil Europabevægelsens ordninære landsmøde i april vil Ellen Trane Nørby (V) være fungerende landsformand og forretningsmedlem. Hendes plads som næstformand vil indtil da blive overtaget af Jens Boe Andersen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erik Boel

Forfatter, fhv. International sekretær, Socialdemokratiet 1992-2003 og forstander for Europahøjskolen og Krogerup
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1981)

0:000:00