Lunde beskylder Auken for injurier: Det kommer til at få konsekvenser

SAMRÅD: Det er direkte injurierende, sagde Esben Lunde Larsen (V) til Ida Auken (R), da hun ytrede sin undren over, at nogle forskere fra Aarhus Universitet havde droppet deres kritik af Esben Lunde Larsen på kort tid.

Henrik Axel Lynge Buchter

Når Esben Lunde Larsen "har en klemme" på Aarhus Universitet på 384 millioner kroner, og forskere fra Aarhus Universitet, der tidligere har været kritiske, efterfølgende "bliver bedt om at holde deres mund" på et krisemøde på universitetet, så er det svært ikke at undre sig over, hvorfor det sker.

Sådan lød det fra Ida Auken (R) ved onsdagens samråd med miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) om klorofyltal og grundlaget for landbrugspakken.

Men det er injurierende at lave den form for kobling. Sådan sagde ministeren i hvert fald i sit svar til den radikale politiker.

"Altså blot fordi man er folketingsmedlem, kan man jo ikke sidde og påstå, at Aarhus Universitets forskere holder deres mund, fordi regeringen har en klemme på dem," sagde han og tilføjede:

"Det er direkte injurierende."

Enhedslistens Søren Egge Rasmussen greb senere i samrådet fat i den melding fra ministeren og sagde, at Ida Auken blot henviste til oplysninger fra medierne, og at man derfor ikke kan tale om at være injurierende.

"Jeg synes, det er temmeligt langt ude, at ministeren sidder i et samråd og truer et folketingsmedlem og siger til Ida Auken, at det, hun lige har udtalt, skal have konsekvenser. Det er naturligt nok, hvis der var belæg for at rejse en injuriesag. Men her taler vi om noget, der er blevet omtalt i Berlingske," lød det fra Enhedslisten-politikeren.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Esben Lunde Larsen

Fhv. miljø- og fødevareminister, uddannelses- og forskningsminister og MF (V), studerende
cand.theol. (Københavns Uni. 2008), ph.d. (Københavns Uni. 2013)

Ida Auken

MF (S), fhv. miljøminister (SF)
cand.theol. (Københavns Uni. 2006)

Søren Egge Rasmussen

MF (EL)
Tømrer (Frode Nielsens Tømrer og Snedkerforretning 1990), økologisk landmand (Den Økologiske Landbrugsskole 2002)

0:000:00