EU drøfter skatteunddragelse og visa til amerikanere

SKAT: EU arbejder på at tvinge firmaer til at oplyse, hvor mange ansatte de har, og hvor meget der betales i skat.

De 28 EU-kommissærer vil tirsdag 12. april foreslå nye regler, der vil tvinge firmaer til at afsløre, hvad de tjener, hvor mange ansatte de har, og hvor meget skat de betaler, så det bliver lettere at opdage, hvis de bevidst udnytter skattesmuthuller.

Samtidig vil firmaerne blive bedt om at fremlægge deres aktiviteter i en række berygtede skattely uden for EU.

De nye regler har været undervejs længe, men er blevet endnu mere aktuelle i kølvandet på den såkaldte Panama-lækage.

EU-Kommissionen skal også diskutere, om der skal smækkes visumkrav på amerikanske og canadiske statsborgere, der vil til Europa.

Det kontroversielle emne tages op, fordi de to lande kræver visum fra i alt en håndfuld EU-nationaliteter, mens de fleste andre EU-borgere slipper. Den forskelsbehandling leder til et krav om gengældelse fra nogle sider, mens andre frygter, at det vil blive værst for europæerne selv, hvis vi bevæger os ned ad den vej.

Forrige artikel Flere medlemmer til Liberal Alliance Næste artikel Nyt magasin om magten i dansk politik Nyt magasin om magten i dansk politik
Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

AJOUR: Såvel Venstre, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance henviser til liberalismen, som deres ideologi. Alligevel er partierne uenige og forskellige. Hvad handler det om?