EU-parlamentariker forlader DF i protest

FARVEL: Dansk Folkepartis EU-parlamentariker Rikke Karlsson forlader partiet i protest mod rod og gruppeformand Morten Messerschmidt. Anklagerne bliver blankt afvist af Messerschmidt. 

Dansk Folkepartis gruppe i Europa-Parlamentet bliver reduceret fra fire til tre medlemmer.

Det står klart, efter Dansk Folkepartis ene medlem af EU-Parlamentet Rikke Karlsson har valgt at forlade partiet i protest. I en pressemeddelelse fortæller hun, at hun forlader partiet, fordi hun ikke kan få et regnskab fra to fonde, som DF-medlemmerne i EU-Parlamentet er medlem af.

"Det er med stor beklagelse, at jeg har måttet træffe denne for mig meget svære og alvorlige beslutning," siger Rikke Karlsson. 

Hendes beslutning skyldes, at hun efter vejledning fra sin gruppeformand og nu tidligere partifælle, Morten Messerschmidt, underskrev fondspapirer fra fondene Meld (Movement for a Europe of Liberties and Democracy) og Feld (Foundation for a Europe of Liberties and Democracy).

Har forgæves bedt om regnskaber
Gennem længere tid har hun bedt om at få et regnskab fra de europæiske fonde, som hun sammen med de resterende EU-parlamentarikere fra DF har siddet som medlem i siden valget i 2014.

"Jeg har siden forsøgt at få kontakt til Dansk Folkepartis ledelse for at få hjælp til at få undersøgt de faktiske forhold i fondene. Da dette ikke har været muligt, ser jeg mig derfor nødsaget til, at frasige mig et hvert ansvar i forbindelse med disse fonde og ser derfor kun en udmeldelse af partiet som den eneste løsning," siger hun.

Havde intet kendskab til fonde
Ifølge Rikke Karlsson blev hun i foråret bedt om at underskrive to dokumenter fra Meld og Feld, som skulle dokumentere, at hun havde deltaget i møder i disse fonde.

"Dette måtte jeg på det kraftigste afvise, da jeg på daværende tidspunkt intet kendskab havde til mit medlemskab i disse fonde, ej heller havde deltaget i et eneste møde. Efterfølgende måtte jeg konstatere, at jeg ved min indtrædelse i Europa-Parlamentet i juli måned 2014 alligevel må have underskrevet et medlemskab af Meld og Feld," siger hun og fortsætter:

"Som ny parlamentariker underskrev jeg i juli 2014 så mange forskellige erklæringer, at jeg med skam må melde, at jeg ikke har været fuldt ud klar over, hvad de alle dækkede over. Jeg handlede i fuld tillid til min gruppeformand Morten Messerschmidt, som havde adskillige års mere erfaring, end jeg havde," siger hun. 

Fortsætter som løsgænger
Siden foråret 2015 har Rikke Karlsson forgæves forsøgt at finde ud af, hvilke midler der er i de to fonde, som rummer DF's fire EU-parlamentarikere.

"Jeg har dog her i august måned fået en mail fra Messerschmidt, hvor han løseligt redegør for nogle af midlerne i 2015. Dette dog uden at der var vedlagt bilag eller dokumentation herfor," oplyser Rikke Karlsson.

Det er ikke første gang, at DF mister et EU-parlamentsmedlem. 8. marts 2011 gik Anna Rosbach Andersen fra partiet.

Messerschmidt afviser
Anklagerne fra Rikke Karlsson bliver afvist af Morten Messerschmidt: 

"Det er det glade vanvid at forstille sig, at vi skulle hemmeligholde noget som helst. Alle regler er overholdt til punkt og prikke, regnskaberne ligger til skue på Europa-Parlamentets hjemmeside. Jeg forstår ganske enkelt ikke, hvad Rikke Karlsson ikke har kunnet få svar på," siger han til Politiko.

Rikke Karlsson, der ved europaparlamentsvalget i 2014 fik 9.205 stemmer, fortsætter som løsgænger i Europa-Parlamentet.

Forrige artikel Her er partiernes krav til finansloven Her er partiernes krav til finansloven Næste artikel Claus Hjort ansætter endnu en spindoktor Claus Hjort ansætter endnu en spindoktor