EU rejser sag mod Danmark om Havarikommissionen

JERNBANER: Europa-Kommissionen trækker Danmark for EU-Domstolen for ikke at overholde direktivet om jernbanesikkerhed.

På trods af flere henvendelser fra Europa-Kommissionen har den danske regering ikke implementeret hele EU's direktiv om jernbanesikkerhed. Derfor rejser EU-Kommissionen nu en sag ved EU-Domstolen mod Danmark.

Sagen omhandler direktivets regler om et undersøgelsesorgan, i Danmarks tilfælde Havarikommissionen. Det fremgår af den danske regerings besvarelse af EU-Kommissionens begrundede udtalelse fra januar 2014.

En begrundet udtalelse er andet skridt, når Kommissionen skal rejse en sag mod et medlemsland. Første skridt er en åbningsskrivelse. Sådan en modtog den danske regering i februar 2013.

Hvis Europa-Kommissionen ikke finder besvarelserne af først åbningsskrivelse og derefter begrundet udtalelse tilfredsstillende, kan de vælge at trække et medlemsland for EU-Domstolen. Det har de torsdag valgt at gøre i Danmarks tilfælde.

Direktivet om jernbanesikkerhed skulle have været implementeret allerede i april 2006.

Forrige artikel Rød blok vedtager omstridt boliglov Rød blok vedtager omstridt boliglov Næste artikel Regeringen vil ikke røre ved blasfemiparagraffen Regeringen vil ikke røre ved blasfemiparagraffen