EU-valg: Margrete Auken genvalgt til spidskandidat for fjerde gang

SF vælger endnu en gang Margrete Auken til at stå i spidsen for partiet til europaparlamentsvalget. Ud over Auken har partiet valgt Karsten Hønge og to andre kandidater til opstillingslisten.

Margrete Auken og Karsten Hønge fra SF vil være henholdsvis nummer et og to på partiets liste over kandidater til europaparlamentsvalget i maj 2019. Det afgjorde SF ved en urafstemning blandt medlemmerne. 
Margrete Auken og Karsten Hønge fra SF vil være henholdsvis nummer et og to på partiets liste over kandidater til europaparlamentsvalget i maj 2019. Det afgjorde SF ved en urafstemning blandt medlemmerne. Foto: SF
Christoffer Miguel Frendesen

Sidst danskerne gik i stemmeboksen til europaparlamentsvalg, fik Margrete Auken (SF) 153.000 stemmer, hvilket var tæt på at trække partiet et ekstra mandat i parlamentet.

Nu får den erfarne politiker og medlem af parlamentet en chance til for at overbevise vælgerne, når der er valg til Europa-Parlamentet i maj 2019. Det vil være fjerde gang, at Auken stiller op som spidskandidat for SF.

"Jeg er selvfølgelig meget glad for at få lov til at stå i forreste linje for SF i den kommende valgkamp. SF er det EU-engagerede parti på venstrefløjen, der arbejder for en grøn og mere solidarisk udvikling i Europa og dermed i verden," siger Margrete Auken i en pressemeddelelse.

Før SF-politikeren blev medlem af Europa-Parlamentet, sad hun i Folketinget for partiet i 23 år. 

Jeg er selvfølgelig meget glad for at få lov til at stå i forreste linje for SF i den kommende valgkamp. SF er det EU-engagerede parti på venstrefløjen, der arbejder for en grøn og mere solidarisk udvikling i Europa og dermed i verden.

Margrete Auken
MEP

Margrete Aukens mærkesager er særligt miljø, fødevaresikkerhed, borgerrettigheder og åbenhed om Rådets arbejde. Desuden er hun næstformand i Parlamentets særlige Palæstina-delegation.

Karsten Hønge kan havne i Bruxelles
Hvis Margrete Auken lykkes med at skaffe SF en ekstra plads i parlamentet, vil det sandsynligvis være Karsten Hønge, som rejser med til Bruxelles og Strasbourg.

Det nuværende medlem af Folketinget blev valgt som nummer to på SF's opstillingsliste, efterfulgt af Peter Westermann og Kira Marie Peter-Hansen.

Karsten Hønge udtrykker stor glæde over sin andenplads på opstillingslisten og fremhæver sine mærkesager, som blandt andet er at udfordre reaktionære højrenationalister i sager om social dumping:

"Jeg vil give stemme til den almindelige lønmodtager, de mennesker, som ofte bliver glemt, de, der er på kanten af arbejdsmarkedet og på bunden af samfundet. De reaktionære højrenationalister i parlamentet skal ikke få et øjebliks fred, når arbejdsvilkårene presses af social dumping," udtaler han i pressemeddelelsen. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karsten Hønge

MF (SF), medlem, SF’s landsledelse og daglige ledelse, 3. næstformand, Folketingets Præsidium
tømrer (Aarhus. 1983), journalist (DMJX 2013)

Margrete Auken

MEP (SF), næstformand i Europa-Parlamentets Palæstinadelegation
cand.theol. (Københavns Uni. 1971), sognepræst emerita

0:000:00