Europa-Parlamentet sang briterne ud af EU

TV: Efter at Europa-Parlamentet onsdag havde stemt for den endelige skilsmisseaftale med Storbritannien, brød hele forsamlingen ud i sangen "Auld lang syne". Se klippet ovenfor. 

Det var de helt store følelser, der var fremme, da Europa-Parlamentet med stemmerne 621 for og 42 imod onsdag eftermiddag stemte for den britiske udtrædelsesaftale af EU.

Umiddelbart efter afstemningen begyndte parlamentarikerne at synge "Auld Lang Syne". Sangen handler om to venner, der drikker en øl for gammelt venskabs skyld; et venskab, som både har budt på op- og nedture.  

I Storbritannien bliver sangen mest benyttet til nytårsaften, men den bliver også brugt ved andre afsluttende begivenheder som begravelser og dimission. 

I Europa-Parlamentets plenarsal blev der efter afstemningen både skålet i champagne, krammet og grædt.

Storbritannien træder først officielt ud af EU midnat fredag 31. januar.

Forrige artikel Dagens overblik: Socialdemokrater vil ændre styreform i de fire store byer Dagens overblik: Socialdemokrater vil ændre styreform i de fire store byer Næste artikel Regeringen vil udligne forskelle mellem land og by: ”Der er nogen, der skal bidrage mere til fællesskabet Regeringen vil udligne forskelle mellem land og by: ”Der er nogen, der skal bidrage mere til fællesskabet"
Live: Undervisningsministeren fortæller om åbning af skoler og institutioner

Live: Undervisningsministeren fortæller om åbning af skoler og institutioner

CORONA: Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og Erhvervsminister Simon Kollerup (S) har sammen med KL og Sundhedstyrelsen indkaldt til pressemøde, hvor det forventes, at de blandt andet vil kommentere den kommende åbning af skoler, børnehaver og vuggestuer. Se med live her.