Få overblik over Løkkes flertalsmuligheder

FOLKETINGSVALG: Statsminister Lars Løkke Rasmussens V-regering kan finde flertal i Folketinget på 21 forskellige måder. Få et overblik over kombinationerne her.

Her kan du få et overblik over, hvordan statsministeren kan sammensætte sine flertal.

De tre store partier, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Venstre, kan tilsammen mønstre et stort flertal. Hvis man ser på mulighederne for at skabe flertal uden om regeringen, så kan der samles flertal uden om både Venstre og Socialdemokraterne, hvis alle de øvrige partier deltager.

Altinget har opstillet alle mulighederne på en overskuelig side, som du kan printe og hænge op på opslagstavlen (her ). Så kan du følge med, når Lars Løkke Rasmussen skal tælle til de 90 mandater, mindretalsregeringen skal finde fra sag til sag.

Bemærk, at opgørelsen er uden de fire nordatlantiske mandater, og de kan derfor være afgørende for Løkke.


Note: En fejl i redigeringen betød, at den tidligere viste figur for oppositionens flertalsmuligheder ikke var sammenlignelig med regeringens flertalsmuligheder. Derfor har vi valgt at fjerne den.  Se alle de korrekte flertals muligheder, fraregnet de nordatlantiske mandater her.

Kilde: Opgørelsen er lavet af Niels-Jakob Harbo Hansen. Han er cand.polit. fra Københavns Universitet og ph.d.-studerende i nationaløkonomi ved Stockholms Universitet.

, ,

Forrige artikel EU tager skridt mod stor flygtningeaftale med Tyrkiet EU tager skridt mod stor flygtningeaftale med Tyrkiet Næste artikel Gensyn med nej'et i 1992 Gensyn med nej'et i 1992
Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

Holstein: Ny post er et tveægget sværd for Messerschmidt

ANALYSE: Med sin nye titel som næstformand er Morten Messerschmidt nu ubetinget Dansk Folkepartis kronprins. Men det giver ham også et medansvar for partiets fremtid, der kan ende med at trække ham ned sammen med Kristian Thulesen Dahl, siger Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.