Fagbevægelsens nye superorganisation får nyt navn

NAVNENYT: Fusionen mellem de to fagforbund LO og FTF kommer fra årsskiftet til at gå under navnet Fagbevælgelsens Hovedorganisation.

Når de to faglige organisationer LO og FTF officielt fusionerer 1. januar 2019 bliver det under navnet FH – Fagbevægelsens Hovedorganisation.

Det blev besluttet fredag formiddag på den nye hovedorganisations første hovedbestyrelsesmøde.

Valget stod mellem HO og FH, og valget faldt ud til sidstnævnte valgmuligheds fordel. Idéerne til det nye navn kom fra medlemmernes bidrag på de sociale medier, hvorefter de 66 medlemmer af hovedbestyrelsen stemte om de to forslag.

Det nye navn markerer fusionen mellem LO og FTF, der ved sammenlægningen kommer til at repræsentere 1,5 millioner medlemmer.

"Jeg er rigtig glad for det nye navn. Det signalerer, at lønmodtagerne fra januar 2019 får en ny stærk hovedorganisation med sammenhold på tværs af faggrænser og det offentlige og private arbejdsmarked," siger Lizette Risgaard til avisen.dk.

Ny struktur vedtaget
På hovedorganisationens hovedbestyrelsesmøde blev den nye ledelsesstruktur også lagt endelig fast.

Det bliver den nuværende formand for LO, Lizette Risgaard, der kommer til at stå i spidsen for FH. Hun bliver flankeret af FTF-formand Bente Sorgenfrey, som får titel af 1. næstformand.

De fem andre næstformand i den nye hovedorganisation bliver Arne Grevsen (LO), Ejner K. Holst (LO), Nanna Højlund (LO), Majbrit Berlau (Dansk Socialrådgiverforening) og Morten Skov Christiansen (LO).

De to faglige organisationer besluttede i april at fusionere ved to særskilte kongresser. Beslutningen er blandt andet truffet for at stå stærkere både politisk og i den offentlige debat.

"Vi bliver med 1,4 millioner medlemmer lønmodtagernes talerør. Vi kender deres hverdag og deres udfordringer, og vi ved, at der mere end nogensinde er brug for en stærk fagbevægelse, der varetager deres interesser over for politikere og arbejdsgivere," siger FTF’s formand, Bente Sorgenfrey. 

Forrige artikel Dagens overblik: Regeringen får skarp kritik for at forhale skatteundersøgelse Dagens overblik: Regeringen får skarp kritik for at forhale skatteundersøgelse Næste artikel DF vil stille forslag om at indeksere børnechecken DF vil stille forslag om at indeksere børnechecken
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.