Fangede du dem? Se de bedste politiske aprilsnarre

APRILSNAR: 1. april har traditionen tro stået i de sjove og opdigtede historiers tegn. Få et overblik over de sjoveste politiske aprilsnarre her. 

Foto: Fødevareministeriet
Cecilie Gormsen

Man skal holde tungen lige i munden; kalenderen viser nemlig 1. april -  og det flyder med aprilsnarre. Altinget har samlet nogle af de sjoveste og bedste fra den politiske verden. 

DF skifter blok: Vil pege på SR-regeringen
Kristian Thulesen Dahls politiske konsulent Martin Gregers Arnoldus sendte onsdag formiddag en pressemeddelelse ud med det overraskende budskab, at DF vil pege på SR-regeringen. Det sker som konsekvens af, at SR-regeringen pludseligt er sprunget ud som strammer i asylpolitikken.

"Efter at regeringen har gjort sig til en strammer-regering i forhold til udlændingepolitikken, er linjerne i dansk politik fuldstændig ændret. Nu er det kun naturligt, at Dansk Folkeparti peger på en SR-regering, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

"Men jeg har hørt, at det er Morten Østergaard, der har udtænkt planen om stramninger for at sikre de radikale fortsat regeringsmagt - derfor er det mit forslag, at det bliver ham, der står i spidsen for SR-regeringen, der således bliver en RS-regering." 

Ole Sohn skifter til Liberal Alliance
Liberal Alliance-leder Anders Samuelsen skriver på sin facebookside, at Ole Sohn er nyt medlem af partiet.

"Så skete det: Ole Sohn har fået lov at melde sig ind i LA. Jeg har valgt at byde den gamle kommunistiske synder velkommen, efter at han flere uger i træk har stået og banket på vores dør, når vi har holdt gruppemøder. Det kunne ikke blive ved - så nu har vi budt ham indenfor," skriver Anders Samuelsen og fortsætter:

"Ingen tvivl om at det år, han fik i Erhvervsministeriet, gjorde meget godt for Ole: Han gik ind som rød og kom ud som blå. Mere skulle der ikke til."

Bankmand køber Konservative
Saxo Bank-direktør Lars Sejer Christensen oplyser, at hans holding-selskab dags dato har budt en ikke-offentliggjort sum for overtagelse af Det Konservative Folkeparti.

"Efter vores succesfulde og af pressen veldokumenterede køb af Liberal Alliance udvider vi nu aktiviteterne på dette marked. Vi er især tiltrukket af den monopolsituation, vi forventer at kunne opbygge over de kommende år. I modsætning til de fleste andre markeder er der kun 179 licenserede aktører her. Det burde være muligt at kontrollere på langt sigt," siger Lars Seier.

Han fortæller, at for eksempel én Naser Khader efter hans mening er rigeligt til to partier, og hvis begge partier vil fjerne 15 procent fra toppen af skatten, kan man samlet sænke personskatterne til max. 25 procent.

Per Ørum stifter nyt parti
Tidligere formand for Kristendemokraterne, Per Ørum Jørgensen, der også har siddet i Folketinget for Konservative, meddeler på sin facebook-profil, at han vil stifte et nyt parti. 

"Da dansk politik efterhånden er blevet både kedeligt og forudsigeligt, har jeg - efter ganske kort tids overvejelse - i dag den 1. april 2015 besluttet mig for (igen) at påtage mig ansvaret for at føre nationen i den rette retning," skriver han. 

Det nye parti henvender sig til de mange frafaldne konservative og kristendemokratiske politikere, der - som Per Ørum selv - endnu ikke "har fået udløst deres åbenlyst store poltiske potentiale". Hans Engell og Jakob Axel Nielsen har ifølge Ørum begge udtrykt stor interesse for projektet. 

Dan Jørgensen bliver svinebonde
Landbrugsavisen beretter, at fødevareminister Dan Jørgensen (S) er blevet svinebonde. Han vil bevise, at det er muligt at sikre en svineproduktion, der både tager hensyn til dyrevelfærd, miljøet og landmandens økonomi. Samtidig er der også en anden sidegevinst ved det nye erhverv:

”Det er besværligt, når jeg skal arrangere aftaler med landmænd for at tage dyreselfies til Facebook, og nu kan jeg blot gå ud i stalden og knipse løs,” påpeger ministeren.

Sigøjner-boss stiller op for Alternativet
"Alternativet har her til morgen offentliggjort endnu en af deres folketingskandidater til det kommende folketingsvalg," fortalte Radio24syv onsdag morgen. 

Radiostationen kunne fortælle, at den 45-årige sigøjnerboss Gimi Levakovic, kendt som overhoved for en af Danmarks mest kriminelle familier, er valgt som en af spidskandidaterne i Københavns Storkreds. Alternativets spidskandidat i Sjællands Storkreds, Rasmus Nordqvist, spillede med på aprilsnarren og fortalte, hvorfor et helt nyt parti vil opstille en så kontroversiel person. 

"Han repræsenterer en stemme, som ikke bliver hørt særlig meget i den offentlige debat. Mangfoldighed og troen på forskellighed er helt grundlæggende værdier i Alternativet," sagde Rasmus Nordqvist, der også kunne fortælle, at Alternativet planlagde at gøre Gimi Levakovic til socialordfører.

Alternativet var generelt emne for en del aprilsnarre. Avisen.dk kunne fortælle, at X Factor-deltageren Jógvan stiller op til folketingsvalget for Alternativet, mens Local Eyes havde smidt Mikkel Kessler på partiets kandidatliste. 

Pia K. skal holde øje med ny Bornedal-serie
BT's aprilsnar i år handler om, at Ole Bornedal efter 1864-succesen er sat til at instruere en ny DR-dramaserie om mordet på den danske konge Erik Klipping - men denne gang vil Ole Bornedal blive holdt i kort snor.

Et kontroludvalg nedsat af DRs bestyrelse med Dansk Folkepartis værdiordfører, Pia Kjærsgaard, i spidsen skal sikre, at serien ikke træder nogen over tæerne.

»Sidste gang så vi, at Grundlovens fader, Monrad, blev gjort til en gal mand og dybt usympatisk. Så jeg tør da slet ikke tænke på, hvad Ole Bornedal kan finde på at gøre ved Erik Klipping,« siger Pia Kjærsgaard.

Klaus Riskjær går ind i kommunal politik
Det kan godt være, at Klaus Riskær ikke fik lov til at stille op til folketingsvalget for Alternativet, men nu har han fundet en ny vej i sin politikerkarriere. Fjordavisen.nu kan fortælle, at den tidligere bedrageridømte erhvervsmand nu har fået øjnene op for det kommunalpolitiske niveau. Klaus Riskær blev for få uger siden kontaktet om at blive borgmesterkandidat i Mariagerfjord Kommune for et af de etablerede borgerlige partier, hvilket han har takket ja til.

"Jeg tror, jeg kan gøre en forskel og komme til at lave noget rigtig fedt," siger han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00