FH-formand åbner døren på klem for aftale om udenlandsk arbejdskraft

Hvis regeringen skulle foreslå en ny ordning for udenlandsk arbejdskraft, er det dog helt afgørende, at den ikke medvirker til at presse lønningerne ned, lyder det fra FH-formand Morten Skov Christiansen.

FH-formand Morten Skov vil ikke afvise at indgå en aftale om udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen skulle foreslå en ny ordning. Men det kræver blandt andet, at regeringen fortsætter sine investeringer i uddannelse, og at arbejdsgiverne tager ansvar for at hjælpe flere ledige ind på arbejdsmarkedet. 
FH-formand Morten Skov vil ikke afvise at indgå en aftale om udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen skulle foreslå en ny ordning. Men det kræver blandt andet, at regeringen fortsætter sine investeringer i uddannelse, og at arbejdsgiverne tager ansvar for at hjælpe flere ledige ind på arbejdsmarkedet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

FH vil ikke afvise at lave en aftale om udenlandsk arbejdskraft, hvis regeringen skulle finde på at indbyde til forhandlinger om en ny ordning for virksomheder med overenskomst.

Men det bliver ikke en gratis omgang.

Regeringen skal samtidig fortsætte sine investeringer i uddannelse og holde nallerne fra de hårde arbejdsudbudsreformer. Lige så vigtigt er det, at arbejdsgiverne forpligter sig på at ansætte flere af de tusindvis af danskerne, der i dag står i ledighedskøen.

Sådan lyder det fra Morten Skov Christiansen i forbindelse med et længere interview om arbejdsudbud, som Altinget har sat ham i stævne om fornylig i anledning af arbejdernes kampdag. 

Her går spørgsmålene blandt andet på danskernes arbejdstid og behovet for flere hænder.

"Jeg synes, det var godt tænkt, at regeringen skrev i sit grundlag, at der skal være en certificeringsordning med fordele for de virksomheder, der bakker op om den danske model, for vores tillidsrepræsentanter fortjener mere anerkendelse, end de får i dag," siger han og tilføjer:

"Men jeg må også sige, at vi har mange ufaglærte herhjemme, som vi skal koncentrere os om at hjælpe i arbejde. Jeg stopper først, når vi har fået alle i job – seniorer, personer med handicap. Derfor er det vigtigt for mig at fastholde presset på arbejdsgiverne og sige, at de bliver nødt til at oprette flere lærepladser og tage eksempelvis seniorer ind," siger han. 

{{toplink}}
Altinget logoArbejdsmarked
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget arbejdsmarked kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Læs også

Regeringens model endnu ikke færdig  









0:000:00