Om  
Pierre Collignon
Christian Jensen

Fhv. JP-chefredaktør skal forske i falske nyheder på SDU

Pierre Collignon, tidligere journalistisk chefredaktør på Jyllands-Posten, får tildelt Fyens Stiftstidendes Fellowship for 2017. Han skal gennemføre et projekt om hvordan falske historier og stærkt holdningsprægede medier påvirker nyhedsbilledet.

Rasmus Nielsen

Fake news og biased news udfordrer de traditionelle medier og truer for mange den demokratiske samtale – men hvor slemt står det egentlig til?

Hvad skal man stille op for at forsvare journalistikkens troværdighed og beskytte det offentlige rum mod at blive forurenet med falske historier?

Og kan man slå ned på fake news uden at gøre vold på ytringsfriheden? 

Det er nogle af de spørgsmål, som Pierre Collignon ifølge SDU selv vil undersøge, når han fra august og et halvt år frem bliver en fast del af Center for Journalistik ved SDU.

"Troen på den journalistiske metode og troværdighed er under angreb fra flere kanter i disse år, og jeg håber, at vi med dette projekt kan kvalificere debatten om både tillidskrisen for traditionelle medier, fremkomsten af fake news og sociale mediers ansvar," siger Pierre Collignon i en pressemeddelelse fra SDU.

Christian Jensen, formand for Styrelsen ved Center for Journalistik og til daglig chefredaktør for Politiken, siger om tildelingen af fellowshippet for 2017/18 til Pierre Collignon:

"Fake news og biased news kan få store skadelige konsekvenser for tilliden til såvel den journalistiske faglighed som etablerede medier generelt. Derfor er det vigtigt, at vi hurtigt kommer til at forstå mekanismerne bag. Med sin baggrund som chefredaktør på Jyllands-Posten har Pierre Collignon de helt rette forudsætninger for at gøre dette vigtige stykke arbejde for såvel kvalitetsjournalistikken som kvaliteten i den demokratiske samtale," siger Christian Jensen.

Pierre Collignon er den tolvte fellow ved journalistuddannelserne i Odense. De tidligere modtagere er: Jens Olaf Jersild (2006), Mette Davidsen-Nielsen (2007), Per Knudsen (2008), Jakob Elkjær (2009), Jesper Tynell (2010), Kurt Westh Nielsen (2011), Charlotte Aagaard (2012), Pernille Tranberg (2013), Nikolai Thyssen (2014), Aslak Gottlieb (2015) og Jan Birkemose (2016).

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pierre Collignon

Debatredaktør, Berlingske, formand, Bording Komiteen
journalist (Danmarks Journalisthøjskole 1997)

Christian Jensen

Ansv. chefredaktør, Politiken
journalist (DJH 1999)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024