Flere penge til verdens fattigste

FLERE PENGE: Udviklingsbistanden vokser med 900 millioner fra 2017 til 2018 på grund af væksten i dansk økonomi. Denne artikel er rettet i forhold til den oprindelige version.

Fremgangen i dansk økonomi i de her år kommer de fattigste i verden til gavn. Alene på grund af væksten vokser udviklingsbistanden fra 2017 til 2018 med 900 millioner og lander på små 16 milliarder kroner.

Og nye regler fra OECD ændrer ikke på, at Danmark vil sende flere penge til verdens fattigste de kommende år. 

Regeringen tolker ellers det nye direktiv fra OECD på en sådan måde, at flere udgifter til asylansøgere kan opgøres som udviklingsbistand. Men på grund af det kraftige fald i antallet af såkaldt spontane asylansøgere forventer man ikke at bruge alle de midler fra udviklingsbistanden, man har afsat til flygtningeudgifter.

På finansloven har man budgetteret med at bruge næsten en milliard på området, men lige nu er prognosen fra regeringen, at regningen til asylansøgere kun ender på mellem 600 og 700 millioner. 

Af en tidligere version af denne artikel fremgik det, at udviklingsbistanden for 2018 vokser med 900 millioner i forhold til tidligere udmeldinger fra regeringen. Det er ikke korrekt. Derimod er den samlede udviklingsbistand forøget med godt 900 mio. kr. fra finansloven 2017 til finansloven 2018.

 

 

Forrige artikel Nye Borgerlige henter kampagnechef hos Venstre Nye Borgerlige henter kampagnechef hos Venstre Næste artikel Vennerne presser S: Vil have grønt super-ministerium Vennerne presser S: Vil have grønt super-ministerium